Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Civilek támadták meg a Paks II engedélyezését

A szervezetek kirívóan jogsértő részeket és hiányosságokat találtak az engedélyben és a környezeti hatásvizsgálati anyagban.
Az Energiaklub és a Greenpeace fellebbezést nyújtott be Paks II környezetvédelmi engedélye ellen az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi  Főfelügyelőséghez, mert a szervezetek kirívóan jogsértő részeket és  hiányosságokat találtak az engedélyben és az engedély alapjául szolgáló környezeti hatásvizsgálati anyagban - közölte az Energiaklub kedden az MTI-vel.     
   
A közlemény szerint a kiadott engedély alapjául szolgáló  környezeti hatástanulmány több ponton hiányos, nem ad választ arra, mi történne súlyos baleset esetén, hol tárolnák véglegesen a kiégett fűtőelemeket, illetve hogyan hatna az erőmű hőterhelése a Duna élővilágára.   
   
Az Energiaklub és a Greenpeace szerint téves a hatástanulmányban szereplő Natura 2000 hatásbecslés is. Közölték azt is, hogy álláspontjuk szerint a Duna hőterhelése és a radioaktív kibocsátásokkal való terhelése sérti a Víz Keretirányelvben és a vízgyűjtő gazdálkodási tervekben előírt kötelezettséget is.   
   
Hangsúlyozták: a hatóságok által megfogalmazott követelmények sok esetben nem számonkérhetők, és nem tisztázzák egyértelműen a kérelmező MVM Paks II Zrt. feladatait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Döntött az AB: lehet fotót közölni az intézkedő rendőrökről

Döntött az AB: lehet fotót közölni az intézkedő rendőrökről
Az Alkotmánybíróság két, a közlést tiltó ítéletet is megsemmisített. Tovább olvasom