Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Civilek tiltakoztak Lázár kijelentései ellen - Képgaléria

Mintegy kétszázan gyűltek össze vasárnap este a Fidesz Szentkirályi utcai székháza előtt, hogy tiltakozzanak Lázár János Fidesz-frakcióvezető hódmezővásárhelyi közgyűlésben elmondott kijelentései ellen.
A Facebook közösségi portálon azután kezdték a "polgári engedetlenségi flashmobot" szervezni, hogy szombaton az internetre felkerült egy hangfelvétel, amelyen Lázár János egyebek között azt mondta: "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". Lázár János vasárnap elnézést kért a városi közgyűlésen 2008-ban elhangzott "félreérthető" mondatai miatt. Hangsúlyozta, hogy a szövegösszefüggésből kiragadott részleteket idéztek, hiszen ő nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt.

Kopjás Attila, a rendezvény egyik szónoka azt mondta: nem az a legfontosabb, hogy Lázár János mondjon le, sokkal fontosabb az az embertelen politika, aminek Lázár beszéde csak egy tünete.

Civilek tiltakoztak Lázár János kijelentései ellen. Fotó: MTI (galéria)

A jelek szerint nem ismerik azt a Magyarországot, ahol 2,5 millióan élnek létminimum alatt, és milliók próbálnak munkához jutni. Vagy nem tudnak ezekről a problémákról vagy nem érdekli őket, ennek köszönhető a politikájuk - fogalmazott. Sokan vannak, akiknek elege van ezekből a politikusokból. Gőg helyett alázatot, kioktatás helyett példamutatást várnak a politikusoktól, és azt, hogy falak helyett hidakat építsenek a társadalmi csoportok között - mondta Kopjás Attila.

A Facebookon szerveződött flashmobon (villámcsődület) jelen volt Schiffer András, az LMP frakcióvezetője is, de beszédet nem mondott.

A tüntetés békésen véget ért.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. queenmargareth 2011. március 21. 20:50
  „ezek mind közgazdászok!!!!!!!:)”
 • 24. k.elvis 2011. március 21. 20:44
  „és vodka lacinak mi a foglalkozása, nagyon csendben van mostanában”
 • 23. LukSzkaivoker 2011. március 21. 15:58
  „OK, achilleus, elnézést ...
  Valaki meg tudná mondani, hogy Lázárnak mi a polgári foglalkozása, amiben ő jártas, és vitte valamire? Nem akarom én bántani, csak kíváncsiságból kérdem ...”
 • 22. ketrin72 2011. március 21. 14:52
  „végre!”
 • 21. achilleus 2011. március 21. 14:40
  „16. LukSzkaivoker 2011.03.21. 11:38
  Igen, a hozzászólásod további részét én is osztom, és végig ebben a szellemben írtam Lázárról, a politikai "kasztos" elitről, pártállástól függetlenül. Igaz viszont az is, hogy az éppen hatalomban lévőkkel szokott a ló leginkább elszaladni, tehát rájuk fokozottan oda kell figyelni.”
 • 20. achilleus 2011. március 21. 14:36
  „16. LukSzkaivoker 2011.03.21. 11:38
  Kedves Luk! Legalább két másik cikkben Lázár Jánoshoz szóltam hozzá. Ez a cikk csak annyiban új, hogy megjelent a "civil" Schiffer. Ha nem lenne róla egy premier plán fotó a galériában, le se .... ugye érted.”
 • 19. magyarock1 2011. március 21. 12:45
  „Ezekről a "civilekről" mindig kiderül, hogy liberális lázítók.”
 • 18. z927 2011. március 21. 12:15
  „12. fles2 2011.03.21. 08:42

  Meglehet, saját városában azért nem volt háborgás, mert attól tartottak, ha háborognak, ismét bérelni fogja az Audi S8-at, havi, durván 1 milláért (600 ezer bérleti díj + 300 ezer!!! benzinköltség, a 100 ezer meg, csak hogy kerek legyen az összeg, tiszteletdíj, hogy vezeti a kocsit, vagy gondoljon bárki bármit, a képzelőerőre bízom). Szerintem nem a saját fizetéséből bérelte...”
 • 17. rókus1 2011. március 21. 12:09
  „Lehet, hogy van "összehangolt támadás", de nagyon lagymatag, meg sem ugatja a tavaly, tavalyelőtti, és az azokat megelőző évek összehangolt támadásait! Azok profik voltak.”
 • 16. LukSzkaivoker 2011. március 21. 11:38
  „Kedves achilleus, amit Te csinálsz, az terelés. Rátereled a témát Schifferre, csakhogy itt Lázárról, illetve a hozzá hasonló politikusokról van szó. Valahogy az az érzésem, hogy Lázár példája nem egyedi. Kontraszelekcióról lehet szó, ahogy ezek a lelkileg deformált, beteg emberek bekerülnek és alakítják ezt a pártot. Megjátsszák az urat, úgy viselkednek, mintha ők szarták volna az országot. Valójában ők szarják le az országot, tesznek magasról mindenkire. Ők fognak a legjobban csodálkozni, amikor már egyértelmű lesz pár év múlva nekik is, hogy már megint mindent elcsesztek, és semmi sem sikerült úgy, ahogy szerették volna.”
 • 15. jozko 2011. március 21. 11:27
  „Azt molndják, a nyelv a butaság takarója!
  Hát...ha így van, nem kellene annyit emelgetni, mert még kilátszik éppen az, amit takarnia kellene!”
 • 14. achilleus 2011. március 21. 08:57
  „Schiffer úr jelenléte elhiteltelenítette a "civil" tüntetést.
  A politikus ősökre visszatekintő Schiffer "1989-ben egyik tagja volt a Gyurcsány Ferenc által vezetett rövid életű Új Nemzedék Mozgalomnak. 1990-ben egyik alapítója és 1992-ig ügyvivője az Ifjú Szocialisták mozgalmának, ekkor kilépett a szervezetből. A közéletbe jogvédő tevékenységén kívül a zöld mozgalmon keresztül is bekapcsolódott, amikor 2002-ben a Védegylet szervezőbizottságának tagja lett, illetve 2005-ben ő vezette a Sólyom László köztársasági elnökké választását célzó kampányt is. 2008-ban megalakította a Lehet Más a Politika nevű mozgalmat, mely társadalmi szervezetként indult, majd 2009-ben párttá szerveződött és a párt vezetését ellátó választmány tagjává és egyik szóvivőjévé választották."
  ---- Ennyire "civil" a rózsadombi LMP, azaz semennyire.”
 • 13. bánki 2011. március 21. 08:45
  „Valaki olvasta a kijelentést?

  Lényegében azt mondta, hogy az pofázhat aki valamit tesz a köz érdekében. A többi meg örüljön, hogy eltartjuk !”
 • 12. fles2 2011. március 21. 08:42
  „Azt nem értem miért CSAK Budapesten volt,saját városában miért nem volt háborgás?
  10.saturnus
  Óriási baj van ma M.O-n !De annyira bi..ka nép,hogy csak öl betett kézzel nézi végig saját éhen pusztulását...
  Addig változás nem lesz amíg az emberek gondolkodása nem változik..”
 • 11. Nahát! 2011. március 21. 08:24
  „Jó látni, hogy mekkora demokrácia van!
  Vagyis (természetesen) ismét hazudtak a balliberális rettegők.
  Lehet tüntetni és a sajtóba kerülni ekkora idétlenséggel!

  Mintha nem értenék, hogy Lázár elismerendően a megélhetési politikusokat támadta!

  Mindenesetre Lázár ezután még jobban haladhat előre!

  Köszönet az ügy kitalálójának, a jobbikos internetes fórumnak, meg a balliberális követőknek!”
 • 10. saturnus 2011. március 21. 07:56
  „Nagyon becsapott választók kell e még bizonyíték arról,hogy milyen a gondolkodás módja és eredeti szándéka ,hogy mit akar a fidesz vagy is orbán viktor. Ő a hatalmat akarta megszerezni és ilyen al.as embereket használja fel célja elérésére. Egy folytában hazudnak és hazudtak,nagyot és mégnagyobbat és óriásit. Nagy a baj és még nagyobb lessz ha nem lessz kiírva rövid időn belül az új választások. Sokan nem értik és nem érzékelik társadalmi robbanás előtt áll az ország,ötvenhat kismiska volt ahhoz képest ami itt lessz. Majd akkor fognak fel éledni mind azok akiket a fidesz becsapott amikor kilesznek lakoltatva az utcára mert az árveréseket nem függesztették fel.Nem fogják tudni kifizetni rezsi költségüket.Nem lessz pénzük élelmiszerre. Elkövetkező télre fűtésükre pénz. Elvesztik munkahelyüket,nem lessz pénzük gyógyszerre és gyógyítás költségeit fedezni. Eszméletlen nagy a baj. Olyan társadalmi cunami lessz ami ellátási zavarokhoz fog vezetni. Egymást fogják kirabolni az emberek élelemért és vízért. Senki sem lessz biztonságban mint ma sem igazán. Sátán kutyáját vettétek az öletekbe ott fogja a torkotokat elharapni,hogy legyen neki páncélozott autója meg audija.Még nem késő,de már elkerülhetettlen a baj,hazudtak a tizen negyedik havi nyugdíjról és azt dicsőítik aki munka nélkül szerez politikai jövedelmet és gazdagodik meg az elszegényített emberek kihasznált elszegényítéséből. Senkinek és semminek tekintik azokat akiket az elmult huszonegyév alatt elszegényítettek úgy,hogy munkanélkülivé tették és minimál bérrel laszorították a fizetését.”
 • 9. novaklaszlo56 2011. március 21. 00:41
  „A ´8. z927 2011.03.21. 00:10´ egy lehetséges transzformációja, mondjuk középpontos tükrözéssel:

  A közéletben azért ez az őszinte elszólás kicsit durva. Tény, hogy egy ember nevével űzött (...) tréfát a plakát készítője, de felháborító ahogy és amit az mondott és, szinte már szánalmas, ahogy próbálja mindezt kibekkelni.

  Természetesen más, szintén alaktorzító, de terület- és kerülettartó transzformációk is lehetségesek, amelyeket a közélet szereplőinek szemrebbenés nélkül viselniük kell. :) Sok mindent képesek is szemrebbenés nélkül... Nem? ;) Szóval nincs miért aggódni, kedves z927, aludj nyugodtan, a többi vitéz már rég alszik. János is. Méghozzá nyugodtan. :) Ezt irigylem is tőle, és fogalmam sincs, hogy csinálja. De az biztos, hogy a gyarapodáshoz komoly lelki egyensúly és béke kell, anélkül nem megy... Én meg ennyit érek. Te is? :D

  Aludj jól! Szép álmokat!”
 • 8. z927 2011. március 21. 00:10
  „A képgalériában azért a 6-ik kép kicsit durva. Tény, hogy felháborító ahogy és amit mondott és szinte már szánalmas, ahogy próbálja mindezt ki-back-elni, de azért mégis csak egy ember nevével űzött undorító tréfát a transzparens készítője!”
 • 7. FEFE 2011. március 21. 00:03
  „Apu kezdődik, apu kezdődik......”
 • 6. tom_peris 2011. március 20. 23:47
  „Nocsak nocsak... már nem csak az MSZP ellen tüntetnek a népek...
  nocsak nocsak...
  vagy lehet hogy sokak kezdik már belátni hogy egyik kutya másik eb???”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos motorbaleset egy vasúti átjáróban

Vonattal ütközött és életét vesztette egy motoros, mikor vonattal ütközött egy budatétényi vasúti… Tovább olvasom