Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Civitas Fidelissima-díj Amberger Erzsébetnek

Dr. Amberger Erzsébet a Civitas Fidelissima-díj arany fokozatát veheti át a hűség napján. A város tiszti főorvosa 25 éve dolgozik Sopron és 39 település lakosságának közegészségügyi és járványügyi biztonságáért.
Dr. Amberger Erzsébet is gyógyító orvosnak készült, sorsa azonban a tisztiorvosi szakterületre állította. Vallja, „a gyógyítás sok szenvedést enyhíthet, mégis szebb az a művészet, amely a betegségek létrejöttét képes megakadályozni”. Ezért a munkáért nem mondják túl gyakran, hogy köszönöm, s a gondos, lelkiismeretes munkát nem kíséri a gyógyult betegek hálája. Az eredmények nehéz küzdelmek árán is legfeljebb hosszú évek múltán válnak nyilvánvalókká vagy értékelhetővé. Ekkor csak keveseknek jut eszébe, hogy a mögött meglássa a megelőzésben állhatatosan dolgozó orvos és közegészségügyi szakemberek nem is kevés szerepét.
– A tiszti főorvosi munka speciális orvos szakmai ismeretekkel és jogszabályokkal kikövezett úton zajlik – mondja a kitüntetet. – Örülök, hogy az emberek többségéért, kevesek ellenében hozott döntéseim helyességét az eltelt harminchat év alatt egyetlen esetben sem kellett megváltoztatni vagy revízió alá vonni. Nyilván ebben segített, hogy tanítóimtól azt tanultam, hogy csak a jól végzett munka hitelesít, a szüleimtől pedig azt, hogy az „igent” igennel, a „nemet” nemmel kell mondani, s ez jó útravalónak bizonyult.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését

Az Európai Unió igazságügyi és belügyminiszterei elfogadták a schengeni övezet kiterjesztését az… Tovább olvasom