Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Clooney és a pénz hatalma

Villái után egy közterületet is akar magának észak-olaszországi lakhelyén George Clooney.
Laglio a Como-tó partján csendes városka, ideális pihenőhely hajszolt gazdag emberek számára. Így gondolta az amerikai színész is, aki ott három villa tulajdonosa. A laglióiak kedvelik, bár az utóbbi időben már úgy érzik, hogy a város többet enged meg neki, mint másnak és ez visszatetszést szül - írja az olasz Corriere della Sera című napilap. 

A probléma akkor kezdődött, amikor a színésznek engedélyezték, hogy hidat építtessen egy út felett azért, hogy akadálytalanul közlekedhessen két villája között. Most pedig egy újabb, kovácsolt vas hidat szeretne az első és a harmadik villa között, mivel ezt a kettőt egy kis völgy választja el egymástól. De még ez sem elég neki: a völgyet, amelyben a város egyetlen szabadstrandja működik, szintén meg akarja szerezni. 

A festői Laglio lakói tiltakoznak
A lakosság tiltakozik ez ellen és a hangulatot a legjobban a település papja fogalmazta meg: "Ha úgy bánnának Clooney-val, mint   közönséges emberrel, nem lenne semmi probléma. De minthogy gazdag, többet engednek meg neki, mint másnak és ez etikailag nem helyes." 

Nem volt jó visszhangja annak a forgalomkorlátozásnak sem, amelyet akkor vezettek be, amikor Clooney főszereplésével reklámfilmet forgattak a Fiatnak, és a rajongók rohamának sem a múlt nyáron, az Ocean 12 felvételeinek készítésekor. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Húsvét előtti sonkakörkép

A sonka ma sem veszített népszerűségéből. Tudják ezt a kereskedelemben is, ezért a sonka piacán kemény a verseny. A versenytársak igyekeznek a fogyasztók kedvében járni, egymás alá mennek áraikkal. Ez nem kedvez a termelőknek és a gyártóknak. A nyomott árak a megélhetésüket veszélyeztetik, pedig a magyar húsipar komoly hagyományokkal rendelkezik. Tovább olvasom