Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Corleone visszatér?

Több tucat amerikai szerző pályázik arra, hogy megírhassa Mario Puzo világhírű maffia-regényfolyamának, a Keresztapának a folytatását.
A Corleonék története 1969-ben jelent meg az olasz-amerikai szerző tollából. Az eredeti regény több mint 21 millió példányban kelt el, és ennek alapján készült el Francis Ford Coppola nem kevésbé nevezetes filmtrilógiája, Marlon Brandóval, majd Al Pacinóval a főszerepben. Az első, Oscar-díjas rész 1972-ben, az utolsó 1989-ben született meg. Puzo maga írta mindhárom rész forgatókönyvét is, amely a családtörténetet a XX. század elejétől a 80-as évekig vitte.

Most a New York-i Randum House kiadó, ahol annak idején az 1999-ben elhunyt Puzo művei megjelentek, válogat a temérdek pályázó közül, akinek megadja majd a Keresztapa visszatér című regény megírásának jogát. Jonathan Karp alelnök közölte, hogy rengeteg tehetséges író küldte el szinopszisát, de a szicíliai omertá, a hallgatás törvényének szellemében nem árulta el, hogy kik a lehetséges jelöltek, csupán annyit mondott a Reuters-nek, hogy vannak közöttük jól ismert szerzők, és teljesen ismeretlenek.

A pályázat, amit eredetileg irodalmi ügynököknek küldtek ki, olyan írónak szólt, aki hasonló élettapasztalattal rendelkezik, mint Puzo. Ő elmondhatta magáról: belülről ismerte az olasz-amerikai bűnszövetkezetet, amelynek befolyása a legmagasabb körökig elért.

(MTI-Panoráma)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendhagyó naptárlapok

Igazi kultúrcsemegét tartogat az az új könyv, amely Iván Csaba tanárújságíró tollából látott… Tovább olvasom