Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Costa Concordia: 400 millió dolláros kártérítési kereset Fehér Sándor halála miatt

Peter Ronai ügyvéd közleménye szerint a jogi képviselők büntető kártérítés kiszabását is kérik a hajózási vállalatokra, mert azok "tudatosan és szándékos közönnyel" elmulasztották az utasok biztonságos mentésére kiképezni Francesco Schettino kapitányt és a hajó személyzetét.
Súlyos gondatlanság címén 400 millió dolláros kártérítési keresetet nyújtott be Fehér Sándor családja nevében a Ronai & Ronai LLP ügyvédi iroda a Costa Concordia tulajdonosai és üzemeltetői ellen hétfőn New Yorkban; a hegedűművész az óceánjáró balesete következtében vesztette életét.

Fehér Sándor a január 13-án a toszkán partoknál sziklának ütköző Costa Concordia utasainak mentése közben halt meg. A keresetet a New York-i ügyvédi iroda a southamptoni központú Carnival plc, a floridai Doralban székelő Carnival Corporation és olasz leányvállalatuk, a Costa Crociere ellen nyújtotta be. A brit-amerikai Carnival-csoport a világ legnagyobb óceánjáró-üzemeltetőjeként tartják számon.

Az MTI-hez hétfőn a magyar származású Peter Ronai ügyvéd által eljuttatott közlemény szerint a jogi képviselők büntető kártérítés kiszabását is kérik a hajózási vállalatokra, azt állítva, hogy azok "tudatosan és szándékos közönnyel" elmulasztották az utasok biztonságos mentésére kiképezni Francesco Schettino kapitányt és a hajó személyzetét. Holly Ostrov Ronai ügyvédnő rámutatott, hogy a katasztrófában bekövetkezett haláleseteket nem az ütközés, hanem az azt követő káoszban a felügyelet és a kellő mentési eljárások hiánya okozta.

"Ezek az óceánjáró hajókat üzemeltető társaságok megelőzhették volna Fehér Sándor halálát, ha megfelelő kiképzésben részesítették volna a személyzetet ahhoz, hogy az kezelni tudjon egy rendkívüli helyzetet" - hangsúlyozta az ügyvédnő.

"Fehér Sándor családját felháborítja, hogy Schettino kapitány úgy folytatja életét, mintha a Costa Concordia tragédiája meg sem történt volna, és nem tanúsított igazi megbánást" - olvasható az ügyvédek közleményében.

Peter Ronai, akinek irodája a hegedűművész hozzátartozóin kívül a Costa Concordia-baleset magyar túlélőit is képviseli, július 12-én arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a hajótulajdonos cég el akarja hárítani a felelősséget, hogy ne kelljen kártérítést fizetnie.

A Ronai & Ronai ügyvédi iroda képviselte annak a két magyar fiatalnak a hozzátartozóit, aki Philadelphiában 2010 nyarán egy folyami balesetben vesztette életét. Az ügyben peren kívül 17 millió dolláros megállapodás született.

Olvasóink írták

 • 3. babar 2012. augusztus 08. 13:04
  „2. Rosszul látod!
  400 millió USD az 400 millió USD”
 • 2. eljensokaszeged 2012. augusztus 07. 12:20
  „ha jól látom ez mindössze 2 millió usd. a philadelphia nyolcada. mi a gond? nem mo, ahol a hibás az égről is lehazudhatja a csillagokat. szerencsére. és cigány? és? meghalt. meg. áldozat, hagyjuk már ezt a cigányozást.”
 • 1. bánki 2012. augusztus 07. 12:13
  „Egy cigány ennyit ér ?

  Ja a Rónai § Rónai védi ! §”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vádemelési javaslat Csipak Péter ellen

Az ingatlanvállalkozó a gyanú szerint házának egy részét engedély nélkül természetvédelmi területre… Tovább olvasom