Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Cozma-gyilkosság: túl nagy a csend

A Cozma-ügy kapcsán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság először a nyár elejére ígérte a nyomozás lezárását, majd a nyár végét jelölték meg időpontként. A gyilkos eszköz még mindig nincs meg, és a nyomozók feltehetőleg azt sem tudják, hogy ki szúrt.
A nyomozás jelenlegi állása szerint továbbra is hét embert gyanúsítanak a Cozma-gyilkossággal összefüggésben, közülük hatan vannak előzetes letartóztatásban."Kiemelt feladatként kezeljük a bűncselekmény kivizsgálását. A megyei kapitányság bűnügyi osztályának teljes állománya ezen az ügyön dolgozik. 450 tanút hallgattunk ki, az idáig felmerült ellentmondások kizárása miatt 174 alkalommal folytatólagos kihallgatás történt, ami annyi jelent, hogy ismételten visszahívtuk a tanúkat. 37 esetben kértük ki szakértő véleményét, a gyanúsítottakat közel 50 alkalommal hallgattuk ki, 9 esetben helyszíni kihallgatásra is sor került tanúk részvételével" - sorolta a nyomozók által eddig elvégzett főbb feladatokat Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kérdés, hogy ennyi munka után milyen eredményeket tudnak felmutatni? Például, sikerült-e már megtalálniuk a gyilkos eszközt, ki tudták-e deríteni, hogy a gyanúsítottak közül ki követte el a gyilkos szúrást? Váradi Piroska ezzel kapcsolatban arról számolt be: kérdésünkre válaszként a fentieket tudja megismételni.

Marian Cozmát februárban, több mint 4 és fél hónapja ölték meg brutálisan. A rendőrök először azt állították, a nyár elejéig le fogják zárni a nyomozást, később a nyomozás várható befejezéseként a nyár végét jelölték meg. A szóvivő a STOPnak most annyit mondott: ebben az évben szeretnék vádemelési javaslattal lezárni az ügyet.

Váradi arról is beszámolt, a gyilkosság kapcsán korábban felmerült verziókat kizárták. Vagyis a rendőrség álláspontja szerint R. Sándorék nem a védelmi pénz és nem egy nő miatt ölték meg a kézilabdást, hanem egy előzmények nélküli, szórakozóhelyi konfliktus végződött tragédiával.

A Cozma-gyilkossággal összefüggésben eddig 4 fegyelmit osztottak ki, egyet kapott Bolcsik Zoltán Veszprém megyei rendőrfőkapitány, további három fegyelmit pedig azok a rendőrök, akik a bárban és annak környékén tartózkodtak a verekedéskor. Emellett a STOP információi szerint a Cozma-ügy, pontosabban az enyingi bűnbanda működése kapcsán elrendelt vizsgálat miatt menesztették a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóját, Herke Tamást is.

Olvasóink írták

 • 14. flexsnake 2009. június 22. 17:57
  „Az egy dolog hogy egy újság leírja a szóbeszédet de a másik ne vegye már úgy át mintha tény lenne....”
 • 13. ocsi1 2009. június 22. 17:34
  „Ez az egész egy nagy bohóckodás. Életfogytiglant mindegyiknek és lesz idő gondolkodni rajta nekik a börtönbe.”
 • 12. Logaritmus 2009. június 22. 17:14
  „8. nanemaaa: nagyon könnyű kívülről kritikát mondani, sőt igazad is van sok mindenben. De ha én látnék egy csoportosan elkövetett emberölést, és tudnám, hogy az elkövetők a maffia tagjai, lehet hogy én is inkább nem emlékeznék, mint hogy a családom épségét, életét veszélyeztessem. Mondom, k.rva könnyű legyávázni bárkit de kicsit gondolkodj el ezen. Ha pedig nincs bizonyíték, akkor a rendőrség sem tud mit csinálni.”
 • 11. Zs 2009. június 22. 15:34
  „Miért? A Lacházi ügyben van valami fejlemény??
  Nem az egyetlen csöndes ügy....”
 • 10. Yucca 2009. június 22. 14:30
  „Sokra megyünk a néhány rendőrtisztnek kiosztott fegyelmikkel. Nyilván azok is csak a közvélemény "nyugtatását" szolgálták, semmi többet. Kozma apuka szervezhetne a háttérből egy alapos megtorló akciót, -- szerintem az egész magyar (és román) közvélemény helyeslését kivívná vele.”
 • 9. dragboyz 2009. június 22. 14:14
  „Marian Cozma édesapjának ki fog a szemébe nézni és azt mondani, hogy nem tudták megoldani az ügyet!
  Őt már semmi nem fogja vígasztalni, csak a tudat, hogy szegény fiát évekig tárgyalják majd, és zaklatják folyamatosan a családot evvel a tragédiával! Emberek az ilyenek????”
 • 8. nanemaaa 2009. június 22. 12:07
  „Már megint igazam volt. :( Sajnos. :(
  A rendőrség minden energiáját az eltussolásba fekteti. Egy dologra már sikerült megoldást találni. Már kizárták a bűnszövetkezetben elkövetett emberölést, valamint az előre megfontolt szándékot is. A tanuk már nem láttak semmit, a kamerák felvételei eltűntek. Az épp ott tartózkodó rendőrök megsüketültek, megvakultak. Ha netalán nem sikerülne teljesen kimosni az összes gyanusítottat, akkor is marad a hirtelen felindilásból elkövetett... ami max 5 év, és 3 után szabadul. De ami a legvalószínűbb, hogy szépen csendben kiengednek mindenkit....és még kártérítést is fizetnek nekik, hiszen kiestek a munkából, egy bodzaszezon nyeresége (2 db MX5-ös BMW) elmaradt.”
 • 7. dodó 2009. június 22. 11:58
  „4. hozzászólás trixi11 2009.06.22. 09:56

  "Nem tudom ilyen ügyet lehet-e titkosítani..."
  LEHET! Az emlékezetes, a már addig háromszor büntetett Fárkás Flóri ügyét (Göncz Árpád akkori elnök kegyelmezett a lenyúlási ügyben) harminc(!) évre titkosították! Jelenleg a Fidesz díszcigánya, rendszeresen Orbán mögött állva ártatlan szemekkel néz a kamerába a tiszta politikáról hablatyoló naggygyűléseken!”
 • 6. sőndör 2009. június 22. 11:45
  „bezzeg a görényileventék randalírozása idején a térfiguzó kamerák még azt is felvették ami nem is történt meg!!”
 • 5. Horton 2009. június 22. 10:42
  „Itt a válasz:
  " Pénzért eltünnek a rendőrségi akták."

  Kapcsolodó cikknek ezt is ide lehetett volna írni, kedves DM.....
  És már meg is van a válasz......”
 • 4. trixi11 2009. június 22. 09:56
  „Persze, hogy nagy a csend... Képzeljétek csak el, ha ítéletet hirdetnének, azzal elismernék a cigányok bűnösségét, már pedig abból valószínű botrány lenne... Nem tudom ilyen ügyet lehet-e titkosítani, de nem csodálkoznék rajta, ha ez bekövetkezne!”
 • 3. Zejko 2009. június 22. 09:42
  „Mi van?????????????????????Most mart tenyleg eleg ....felvetelek szemtanuk es nem tudjak ki szurt eleg volt .....nevetseges itelet utan ezek a patkanyok elfognak tunedezni a szerb bosszuallo nep.Tenyleg rajuk kene bizni mert ez az igaszsagszolgaltatas egy viccccccccccccc.Megdobok egy tuntetesen egy rendort tojassal azonnal bent vagyok itt meg megy a komedia FELHABORITO A SZERBEKRE KENE BIZNI OKET SIOFOK ES A DELI PART A SZERB ALVILAGE VOLT SZLAVIK BULCSU IDEJEBE MEG AZ ESZEKI IS SZLAVIK IS SZERBIABOL JOTT.”
 • 2. xene@freemail.hu 2009. június 22. 09:26
  „A végén valami nevetségesen alacsony büntetést kapnak, mert az sem tudják majd megállapítani, hogy ki szúrt...10-15 évet, aztán pá. Itt sajnos bizonyítani kell, max. akkor köp az egyik, ha kevesebb büntit kap.”
 • 1. bespin 2009. június 22. 09:12
  „Valami olyan törvényes, jogi eszközre lenne szükség, amivel a leghosszabb időtartamú szabadságvesztésre (kollektív életfogyt.?)ítélhető lenne a csapat összes tagja, aki gyanúsítottként szerepel. Biztos beköpnék az tényleges elkövetőt, ha csökkentenék az "ártatlanok" ítéletét.
  Kár , hogy ez lehetetlen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Haszontalan képviselői vagyonnyilatkozatok

Géczi József Alajos szerint a jelenlegi vagyonbevallás és az ahhoz kötődő vagyonnyilatkozati eljárás… Tovább olvasom