Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Cozma-ügy - nem láttak, nem hallottak semmit

Enying - A Cozma-ügy keddi tárgyalásán olyan tanúkat hallgatott meg a Veszprém Megyei Bíróság büntetőtanácsa, akik már nem is tartózkodtak a helyszínen, amikor a diszkóbeli verekedés és az emberölés történt.
Alföldi Gábor, Makai Renátó és Kollár László Pécsről érkeztek a gyilkosság hajnalát megelőző este, 2009. február 7-én Enyingre, ahol Raffael János lakásán - aki a Cozma-ügyben a csoportosan elkövetett garázdaság bűnperében a hatodrendű vádlott - születésnapot ünnepeltek. Alföldi Gábor azt vallotta, hogy a gyilkossági ügy vádlottjait - így például Raffael Sándort, Németh Győzőt és Sztojka Ivánt - nem is ismeri. Kijelentette, hogy ő csak sofőr volt, nem ivott, de, mint mondta: az enyingi benzinkútnál már "nagy piálást" rendezett a társaság. Kést senkinél nem látott - jelentette ki.

A tanú elmondta: Veszprémben addig sosem járt, a Patrióta lokálban a tetőbárban tartózkodott, mert az alagsori táncplaccon hatalmas tömeg volt. Mint vallotta, nagyon unatkozott, a pécsieken kívül nem is ismert senkit sem, ezért ott hagyta a "bulit" és vele tartott Makai Renátó, Kollár László és egy "enyingi srác" is.

Alföldi Gábor elmondta: a gyilkosságról másnap a híradásokból értesült és Kassai Henrik barátjának meg is jegyezte, hogy "ez egy nagyon szemét dolog volt". (Kassai Henrik - aki a garázdasági ügy 12. rendű vádlottja - szintén Alföldi Gábor kocsijával utazott Pécsről Enyingre, majd a bakonyi megyeszékhelyre, de ő ott maradt a veszprémi bárban.)

Alföldi Gábor beszámolt arról is, hogy a gyilkosság utáni napokban Kassai Henrik "befolyásolni akarta", azaz mondja majd azt a rendőrségen, amit ő és még néhányan vallottak, de Alföldi - a vallomása szerint - erre azt válaszolta: nem kíváncsi arra, hogy ők mit vallottak és befejezi a barátkozást.

Makai Renátó közölte a bírósággal: alig emlékszik már valamire a történtekből, ezért inkább a rendőrségi vallomását olvassák fel. A bíró felolvasta a vallomást, s többek közt az hangzott el, hogy már Enyingen "nagyon bepiált", ezt Veszprémben - ahol még ő sem járt sosem - folytatta a bárban, majd két óra körül Alföldivel elindultak vissza Pécsre. Vallomása szerint ő is csak a másnapi híradásokból tudta meg, hogy Veszprémben megöltek egy kézilabdást és éppen ott, ahol éjszaka szórakoztak.

Kollár László tanú is azt vallotta, hogy senkinél nem látott kést, lökdösődést, kötözködést sem tapasztalt a veszprémi lokálban, ahol pedig igen nagy tömeg volt. Vallomása szerint eléggé ittas volt, jóformán semmire sem emlékszik, s "Renátó barátjával és Alföldivel hamar elindultak haza Pécsre".

Kolompár Csaba tanú nem jelent meg a keddi tárgyaláson.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették, mindkettőjükön azonnali műtétet kellett elvégezni.

Olvasóink írták

 • 6. szilléri 2010. október 06. 18:59
  „Láger !
  Eszméletlen ! Csak felsőbbrendű vagyok !”
 • 5. persona 2010. október 06. 14:38
  „három majom szindróma :)”
 • 4. Falcao 2010. október 06. 11:42
  „Mondom, lehet ott se vótam.”
 • 3. jozko 2010. október 06. 10:47
  „Tizedelés...”
 • 2. KolompárRómeó 2010. október 06. 07:57
  „Semmi gond. Akkor mindenkinek felajánlani a kötelet. Hirtelen azonnal kiderülne, hogy ki gyilkolt. <moderálva>”
 • 1. dodó 2010. október 05. 20:29
  „Én hiszek nekik! Elvégre cigányok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Geréb Ágnest és három társát előállították a rendőrségen

Budapest - Geréb Ágnes felfüggesztett szülész-nőgyógyászt és még három embert előállított a… Tovább olvasom