Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Cozma-ügy: feladta magát Pál Gábor

Pál Gábor, a Cozma-ügy negyedrendű vádlottja "óriási hibát" és meggondolatlanságot követett el azzal, hogy elmenekült az őt letartóztatni szándékozó rendőrök elől - nyilatkozta Lehner Béla veszprémi ügyvéd, a negyedrendű vádlott védője csütörtökön az MTI-nek.
Miután Pál Gábor önként jelentkezett a rendőrségen, ezt  közölte is vele. A vádlott úgy válaszolt, hogy "megijedt és  indulatból, hirtelen elhatározásból" cselekedett - mondta az ügyvéd,  megjegyezve, hogy a védence a fővárosban bujkált és önként döntött  arról, hogy feladja magát. A védő közölte, hogy Pál Gábort őrizetbe  vették, és zajlik a kihallgatása.   

Lehner Béla szerint védencét valószínűen azzal gyanúsítják meg,  hogy kivonta magát a hatóság intézkedése alól.  

Nagy Zoltán, a Győri Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője  szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pál Gábor az előzetes  letartóztatása elől szökött meg kedden. Elmondta: az elsőfokú ítélet  kihirdetésekor - június 23-án - a Veszprém Megyei Bíróság  megszüntette a 33 éves Pál Gábornak, a Cozma-ügy negyedrendű  vádlottjának az előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási  tilalmat rendelt el vele szemben.  

Lakhelyeként Pál Gábor az élettársa budapesti lakását jelölte  meg. Az ítélet kihirdetésekor az ügyész a negyed- és ötödrendű  (Bihari Csaba) vádlott előzetes letartóztatásának a megszüntetése  ellen fellebbezett.  

A Győri Ítélőtábla azóta helyt adott az ügyészi indítványnak,  nemrég elrendelte Pál Gábor letartóztatását, és "intézkedett a  végrehajtás foganatosításáról" - tájékoztatott a kollégiumvezető.  Hozzátette: a döntést a bíróság írásban közli az illetékes  rendőrkapitánysággal, amely végrehajtja a határozatban foglaltakat.  Pál Gábor ezen intézkedés alól vonta ki magát elszökésével -  jegyezte meg.   

A Cozma-ügyben az elsőfokú Veszprém Megyei Bíróság Pál Gábort  társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében  mondta ki bűnösnek és ötévi börtönt szabott ki rá,  mellékbüntetésként pedig több évre eltiltotta a közügyek  gyakorlásától, illetőleg 15 millió forintnyi bűnügyi költség  megfizetésére kötelezte. A Pál Gáborra kiszabott ítéletet az ügyész  tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.   

A Cozma-ügyben egyébként az első- és másodrendű vádlott, Raffael  Sándor és Németh Győző egyaránt életfogytig tartó fegyházbüntetést  kapott; legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak. Sztojka Iván  harmadrendű vádlottnak 20 évet kell fegyházban letöltenie. Az ítélet  az első-, másod- és harmadrendű vádlott esetében sem jogerős,  enyhítésért fellebbeztek.   

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda válogatott  tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi  Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb  Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen  megsebesítették. 

Olvasóink írták

 • 5. core2 2011. szeptember 01. 16:21
  „Szénbanyában vele!!Csak Nincs Szénbányáink :-)”
 • 4. deszkás 2011. szeptember 01. 14:54
  „Mint az Egymásért alapitvány főnöke.”
 • 3. schatis 2011. szeptember 01. 13:23
  „Ahol presztízs kérdés a büntetett előélet, az minek is menekülne?
  Így megvolt még ez a "vagánysága", bevonulás előtt.
  Aztán majd ő lesz a májer, a luxuskóterben.”
 • 2. Együgyű 2011. szeptember 01. 13:18
  „Cozma-ügy: feladta magát a Pál Gábor

  Tényleg visszafutott Pál Gábor?

  Ez még jó pénzért előadásokat sem tart?
  Írjon legalább jó pénzért könyvet.
  A rendőrök meg most már nem autózgathatnak?”
 • 1. IVY 2011. szeptember 01. 12:53
  „Szökésért dupla büntit!
  Min. 10 évet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elszámoltatási kormánybiztos nemzeti parkok szerződéseit vizsgálja

Az elszámoltatási kormánybiztos elsőként a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság által kezelt terület használati viszonyát világítja át. Tovább olvasom