Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Cozma-ügy: Raffael, Németh életfogytig tartó fegyház, Sztojka 20 év - rosszul lettek a vádlottak - fotók

Veszprém – Ítéletet hirdetett első fokon a Cozma-gyilkosság ügyében a Veszprém Megyei Bíróság.
Közbeszólások miatt a bíró kivezettette a harmadrendű vádlottat a Cozma-gyilkosság büntetőperében hozott első fokú ítélet indoklása közben csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon; Sztojka Ivánnak véglegesen el kellett hagynia a tárgyalótermet.

Rosszul lett vádlottak

Három vádlott is rosszul lett a Cozma-gyilkosság büntetőperében hozott első fokú ítélet indoklása közben csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon.

Az indoklás közben először Sztojka Iván harmadrendű vádlott lett rosszul, ezért kivezették a tárgyalóteremből. Később rosszullétét jelezte Pál Gábor negyedrendű és Bihari Csaba ötödrendű vádlott is. Őket is kivezették a teremből, a bíró pedig szünetet rendelt el.

Korábban írtuk:
Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Cozma-gyilkosság első- és másodrendű vádlottját, Raffael Sándort és Németh Győzőt csütörtökön első fokon a Veszprém Megyei Bíróság. A harmadrendű vádlott, Sztojka Iván 20 évi fegyházbüntetést kapott.

Elsőfokú ítélethirdetés a Cozma-gyilkosság ügyében. Fotó: MTI/Nagy Lajos

Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek. A tanácsvezető bíró hangsúlyozta, hogy az első- és a másodrendű vádlott az életfogytig tartó büntetéséből a legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadlábra.

Az ítélet szerint Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 4 év, a férfit 2 év 8 hónap börtönre ítélte.

A bíróság a vádlottakat több évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Olvasóink írták

88 hozzászólás
 • 88. bánki 2011. június 24. 19:34
  „,,A megroppant cigány társadalom sokkal nagyobb eséllyel bocsát ki magából ilyen fiatal, morál nélküli, csak a banda torz belső értékeihez igazodó ragadozókat, mint amelyik nagyjából rendben működik. Gazemberek finom úri családból is kikerülnek, de nem annyi. És a mennyiség sajnos nagyon is számít. Emberéletekben mérhető."

  forrás azonos az elözővel !”
 • 87. bánki 2011. június 24. 19:32
  „85. Dema 2011.06.24. 14:00 Köszönöm a kérdésedet ! Igen !

  ,,A kirendelt védő próbálta vitatni, hogy a banda tagjai bűnöző életmódot folytatnak (ez a dolga). Az ügyész erre egy halálosan pontos kérdéssel válaszolt: melyik vádlott nyújtott be adóbevallást az elmúlt tíz évben? Tudjuk a választ: semelyik. Ezeknek az embereknek soha életükben nem volt legális jövedelmük, nem volt munkahelyük, főnökük, beosztottjuk, úgy éltek, mint egy falkányi farkas a juhnyájakkal teli legelőn. Amit akartak, elvették, amihez kedvük volt, megtették."”
 • 86. Hmmm... 2011. június 24. 15:39
  „Ezek a figurak elvezik, hogy masokat rettegesben tarthatnak. Ugyan ezt a stilust fogjak a bortonben is folytatni, csicskasaik leszenek. En is az allami koltseg hatalmas osszeget sajnalom, amit igazan hasznosra is lehetne forditani. Sot tovabb mennek, szetosztanam segely gyanant a segelyezettek kozott, talan megundorodnanak s nem kivannanak egymas borebol megelni, hanem dolgozni kezdenenek.”
 • 85. Dema 2011. június 24. 14:00
  „84. bánki
  Arra célzol netán!!! , hogy olcsóbb egy lőszer? Egymás mögé állítva csak egy kell!”
 • 84. bánki 2011. június 24. 13:18
  „A közgazdasági háttere is érdekes a dolognak! eddig sem dolgoztak a főkolomposok - köztudottam ,,bodzáztak" !
  Ja és Qrvák futtatásából és védelmi pénz beszedéséből tengették ,,hátrányos" életüket.

  30+30+20 év = 80 év
  80 év 29200 nap
  napi eltartási BV. költség 8500 Ft/nap = 248 200 000 Ft

  Szóval kb 250 millió forint !”
 • 83. Mamini 2011. június 24. 12:08
  „NEM gondoltátok tán´ , hogy munkahelyen lesznek rosszul ?!”
 • 82. 980815 2011. június 24. 11:53
  „Mátrix!
  Nem kell védeni a testvéreidet! Hol élsz te, mi? Mit képzelsz te magadról, nézd már meg alaposabban, hogy akiket mindenáron védesz, közönséges aljas bűnözők, méghozzá a legaljasabb fajtából. Sajnos akárhogyan is szépíted, itt a dolgokat, meg mások is, a cigányok között szép számmal akadnak még ilyenek. A kis testvéred, miért nem elégedett meg azzal, hogy vesén szúrta Cozmát, miért kellett még szíven is szúrni? Akik vele egy társaságban voltak, miért nem akadályozták meg, az utolsó szúrást? Sajnos a cigányoknál a nagy bajban van összetartás, ezért van, hogy sok esetben elég nehéz bizonyítani, hogy ki, mit követett el. Mindenki véd mindenkit, senki sem ismer el semmit, és nem tesznek egymásra terhelő vallomást. Ezért is kellene az összeset kőbányába zárni, és ételt is csak akkor adni nekik, ha már ledolgozták az árát.Még egy óriási különbség, nézd vissza a régi felvételeket, hogy hogyan viselkedett Cozma apukája, mély gyászában, aki egyáltalán nem gyűlölködött, pedig oka lenne rá, és nézd meg a vádlottak családját a tárgyalásokon. A díszes család, ott rikácsol, hogy ne bántsák a fiaikat, miközben ők megölték Cozmát, két társát pedig jól elverték.”
 • 81. bánki 2011. június 24. 11:35
  „,,Rosszul lett vádlottak
  Három vádlott is rosszul lett a Cozma-gyilkosság büntetőperében hozott első fokú ítélet indoklása közben csütörtökön a Veszprém Megyei Bíróságon."

  Szerintem Cozma is rosszul lett amikor a cigányok orvul megölték!

  Mennyiben normális dolog késsel járni szórakozni ?”
 • 80. Apátfalvi** 2011. június 24. 11:23
  „mátrix, az általad citált cikkben többször is leírják, hogy a nő, akire a román újságírók építették irományukat, mindent tagadott, amit a román újság állít. innentől tovább ez sem ér sokat... egy heti válasz cikk még nem bizonyít semmit. Mindazonáltal nem ez volt az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, hogy egy szórakozóhelyi verekedés késeléssé fajul, magyarán nem kell itt mindenféle egetrengető új információkat előhozni, magyarázván a tettet, hiszen ez (sajnos) bármikor előfordulhat, és azt kell mondani, hogy nincs benne sok meglepő dolog. Nem értem tehát, hogy miért olyan érthetetlen, hogy egy felbőszült, többszörösen büntetett vadállat leszúrja az ellenfelét?

  Fajgyűlöletről krákogni pedig abszolút felesleges és értelmetlen.”
 • 79. MD2009 2011. június 24. 10:53
  „<moderálva> Remélem 5-6 év szenvedés után kinyírják magukat.”
 • 78. scott1 2011. június 24. 10:40
  „Mátrix, akkor itt az eset a délmagyar egyik testvérlapjából (részletek az ítélet indoklásából):
  "...féltucatnyi rajongójával körbevett Cozmát a gyilkosság egyik vádlottja folyamatosan figyelte, és miközben Ő a legcsekélyebb tudomást sem vett róluk, presztizstámadásra készültek ellene. Az átlagból kiemelkedő magasságával is felhívta magára a figyelmet, a hölgyek rajongása kiváltotta a lesben állók irigységét, és miután először szándékosan meglökték, majd a konfliktusból ütésváltás lett, légióstársaival együtt megvédte magát, emberhátrányban is. A bíró elmondása alapján Marian Cozma és a horvát Sesum kétszer verték meg a provokátorokat, előbb odalent a lokálban, majd kint az utcán is... ezért került elő a kés. Cozmát mialatt az egyik ellenfelével küzdött orvul megszúrták, a kés tíz centiméter mély sebet ejtett, elérve a vesét. A szúrás célzott volt az egyetlen olyan szervre irányult amely a test mögül is elérhető és életveszélyesen megsebesíthető..."”
 • 77. Mátrix 2011. június 24. 10:24
  „Itt van egy normális hangvételű precizebb leírás:
  http://hetivalasz.hu/itthon/ugy-kell-neked-te-barom-mondta-a-haldoklo-marian-cozmanak-21700/”
 • 76. Mátrix 2011. június 24. 09:55
  „Nagyon jól emlékszem, maj keresek forrást.”
 • 75. Apátfalvi** 2011. június 24. 09:46
  „Nem válaszoltál a kérdésre.
  Az, hogy "emlékszem", az nem válasz. Szerintem soha, senki nem állított olyat, hogy Cozma fülét-farkát behúzva próbálta elkerülni a balhét, de ez nem jelenti azt, hogy ő kezdte. Ezt eddig csak tőled olvastam, és mivel a forrását nem tudod megnevezni, így nem sokat ér.”
 • 74. Mátrix 2011. június 24. 09:42
  „Te nem tudod mi történt?
  Én tudod honnan tudom? Onnan hogy emlékszem. Mert azóta amióta történt nem írja le a media mi történt, csak úgy és annyit hogy az érzelmeket felkorbácsolja.

  Ha elszabadulnak az indulatok akkor nincs már olyan majd gondolkodom mit csinálok. Elszámolok 10-ig meg ilyesmi.
  A pultoslány incidens után vélhetően közvetlenül még nem volt gáz, csak a discoteremben tovább folytatódott az ellenségeskedés állítólag Cozma is rátett lelocsolta sörrel meg lökdöste a cigókat.”
 • 73. Apátfalvi** 2011. június 24. 09:32
  „Mátrix, csak egy kérdés:

  Honnan tudod, hogy mi volt azon az éjszakán?

  Ja, és még1 megjegyzés: nem a kőkorban vagyunk, hogy aki nekem nem tetszik, vagy mert "provokált", azt csak úgy megölhetem.

  A hajléktalanokat agyonverő fiatalok is nagyobb büntetést érdemeltek volna, de ez nem jelenti azt, hogy sztojkáékat ne kellene halálra korbácsolni!”
 • 72. Mátrix 2011. június 24. 09:22
  „Aptfalvi .. és egyéb ...

  Ez van. Itt fajgyűlöletről van szó. Nyilván ezért vagy ilyen ideges mert, nagyon fáj hogy szembesülsz a gyülőlettel.
  A media nem írja le precizen mi történt, csak úgy és annyit hogy az érzelmeket manipulálja.
  Olyanokét mint te.
  Nem írja le hogy pontosan mi történt.
  Az egyik cigó veszekedett/vitázott az egyik felszolgálóócsajjal, egyébként ismerték egymást és Cozma meg közbe közbe akart avatkozni elfajult.

  Egy kérdés ...! Miért kapott 20 évet Sztojka 20 évet mire?

  Másik kérdés Miért kapott csak 4 évet a pécsi fiatal mert fehérek, és hajléktalant gyilkoltak, és mert a hajléktalan nem ér annyit mint Cozma? <moderálva...>”
 • 71. vovozs 2011. június 24. 09:19
  „mátrix van hely még mellettük. És ha volt okuk akkor sem gyilkossággal kell elintézni.”
 • 70. Apátfalvi** 2011. június 24. 09:11
  „mátrix <moderálva> hogy írhatsz olyat, hogy volt indítékuk a gyilkosoknak?

  És különben is, honnan tudod, hogy Cozma provokált, te ........???? A "provokálás" egyes vadállatoknál már a véletlen pillantást is jelenti!

  Ne idegesítsd már itt a normális embereket, ezeknek régen az akasztófán lenne a helye, és ezzel a normális cigányok is egyetértenek!!!!”
 • 69. Dema 2011. június 24. 09:10
  „Hogy is van ez a harmadszorra bűntettet elkövető életfogytiglanit kap?”
88 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem lesz bérkommandó

Nem alakul akciócsoport, amelyik ellenőrizné az előírt bélemelést a cégeknél - közölte Rogán Antal, az ötlet egyik kidolgozója a Blikk csütörtöki számában. Tovább olvasom