Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Cozma-ügy: tíz fellebbezés érkezett a Győri Ítélőtáblához

Összesen tíz fellebbezés érkezett a Cozma-gyilkosság hét vádlottja ügyében - közölte Ferenczy Tamás bíró, a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.
A táblabíróság Nagy Zoltán vezette tanácsa március 29-én és 30-án tárgyalja az ügyet.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott tagját 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt. A segítségére siető sporttársait, a szerb Zarko Sesumot és a horvát Ivan Pesicet életveszélyesen megsebesítették.

Az első fokon eljáró Veszprém Megyei Bíróság tavaly júniusban hozott ítéletet. Raffael Sándor első- és Németh Győző másodrendű vádlott életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, legkorábban 30 év múlva szabadulhatnak, míg Sztojka Iván harmadrendű vádlottnak 20 évet kell a nem jogerős ítélet szerint fegyházban töltenie.

Németh Balázs tanácsvezető bíró az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében, valamint bűnsegédként, életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek.

Az elsőfokú ítélet szerint Pál Gábor negyed- és Bihari Csaba ötödrendű vádlott bűnös társtettesként elkövetett testi sértés bűntettének kísérletében, ezért előbbinek 5 évet, míg az utóbbinak 4 évet kell börtönben töltenie. Gergely Péterné hatodrendű és Antalik László hetedrendű vádlottat kétrendbeli bűnpártolás miatt - mint társtetteseket - vonta felelősségre a bíróság; az asszonyt 3 évi, a férfit 2 év 8 hónapi börtönre ítélte nem jogerősen.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy a vádlottaknak meg kell téríteniük az állam számára a 74 millió forint bűnügyi költséget is; így például Raffael Sándornak és Pál Gábornak 15-15 millió, míg Németh Győzőnek és Sztojka Ivánnak 14,5-14,5 millió forintot kell fizetnie.

Az első- és a harmadrendű vádlott részben felmentésért, emellett pedig enyhítésért fellebbezett, a másod-, a negyed- és az ötödrendű enyhítést kért, míg az ügy hatod- és hetedrendű szereplője felmentésért folyamodott.

A vádhatósági átirat szerint az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott esetében a megyei bíróság "arányos, a büntetés céljának elérése érdekében feltétlenül indokolt büntetést szabott ki", az ötöd-, a hatod- és a hetedrendű esetében viszont nem, ezért súlyosítást kért.

Egyúttal jelezte azt is: Sztojka Iván esetében az ítélet úgy állapította meg, hogy Sesumra és Uros Vilovszkira támadott, hogy az a vádban nem szerepelt vádként. Ugyanakkor Raffael Sándor esetében a kettős értékelés tilalmába ütközően állapították meg első fokon, hogy különösen visszaeső.

Olvasóink írták

 • 9. Mozimasiniszta 2012. március 13. 16:38
  „szandokán ! a keresztrejtvényhez tudni kell írni-olvasni , valamint min. 20-as IQ . Az itt a piros...hoz egyik sem szükségeltetik ! Remélem a fellebviteli bíróság ugyanúgy jár el mint fekete sereg ügyében ! Black is black”
 • 8. szandokán 2012. március 13. 11:45
  „Ne reménykedjetek cigányok ,másodfokon is rátok rohad a lakat,örüljetek hogy nincsen halálbüntetés.Vegyetek pár keresztrejtvényt,úgy röpül az idő hidjétek el.”
 • 7. racionalitás? 2012. március 13. 07:22
  „TUDOM-nincs halálbüntetés...de igény lenne rá....etetni a sok élősködőt tovább?????kenyér-víz-kőbánya és persze golyósbilincs....hogy szokják.”
 • 6. bambinaXX 2012. március 13. 05:20
  „1. ez mondjuk jó ötlet!”
 • 5. macusnéni 2012. március 12. 21:52
  „Ezeknek ez is kevés,súlyosbítani ,kiengedni meg főleg nem.tanulja meg a többi is,hogy mit nem lehetne csinálni.”
 • 4. KamuNeni 2012. március 12. 21:47
  „Sulyosbitast kerunk. Ezeket es az ilyeneket soha nem szabad kiengedni.”
 • 3. Buvana 2012. március 12. 21:30
  „Qrcsánnyal, kókadtjanival, veresjankóval és bandájával egy cellába mindet!!”
 • 2. tavimaszlag 2012. március 12. 18:21
  „mindegyiket életfogytig elítélni és ez még enyhe büntetés....!”
 • 1. Emberségetavilágnak 2012. március 12. 18:02
  „Szabadon engedni őket, azzal a kikötéssel, hogy át kell települniük egy egészen rövidke időre Szerbiába.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Gyűlölködő csetepatéra˝ számít az államtitkár március 15-én

A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az ellenzék és holdudvara "gyűlölködő… Tovább olvasom