Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Csak augusztus végétől töltődik a Windows javítócsomag

A Microsoft bejelentette, hogy a Windows második javítócsomagja csak augusztus végén lesz elérhető az operációs rendszer automatikus frissítés funkcióján keresztül.
A redmondi cég azért döntött a halasztás mellett, hogy időt adjon vállalati ügyfeleinek az általuk használt alkalmazások tesztelésére. A Microsoft várakozásai szerint az elkövetkező két hónap során az automatikus frissítés segítségével világszerte mintegy 100 millió számítógépre juthat el a Service Pack 2.
A Microsoft bejelentette, hogy a Windows második javítócsomagja csak augusztus végén lesz elérhető az operációs rendszer automatikus frissítés funkcióján keresztül. A redmondi cég azért döntött a halasztás mellett, hogy időt adjon vállalati ügyfeleinek az általuk használt alkalmazások tesztelésére. A Microsoft várakozásai szerint az elkövetkező két hónap során az automatikus frissítés segítségével világszerte mintegy 100 millió számítógépre juthat el a Service Pack 2.
hirdetés
Amint az ismert, a Windows XP SP2 több alkalmazással is inkompatibilis, ezen problémák orvoslása pedig időbe kerül. A Microsoft által nyilvánosságra hozott információk szerint a Windows XP SP2 legkorábban augusztus 25-én lesz elérhető a Windows automatikus frissítésével, így a vállalati felhasználóknak még közel egy hetük van arra, hogy befejezzék a kompatibilitási teszteket. A Mircosoft kiadott egy olyan segédprogramot is, mellyel le lehet tiltani az SP2 automatikus letöltését. Erre azoknak a vállalatoknak lehet szükségük, akik még nem állnak készen az átállásra.
A Microsoft több csúszás után végül augusztus 6-án adta ki a Service Pack 2-t a PC-gyártók számára. A szervizcsomag az ismert hibák javításán kívül egy "Security Center" nevű alkalmazást is tartalmaz, ami egy továbbfejlesztett tűzfalból, valamint az operációs rendszer biztonsági beállításainak ellenőrzésére alkalmas panelből áll. Ugyancsak újdonság az Internet Explorer azon képessége, mellyel a kéretlenül felbukkanó ablakok jelensége szüntethető meg. Mindezeken kívül további fejlesztésen esett át a Wi-Fi és a Bluetooth vezeték nélküli technológiák támogatása.
Bill Gates, a Microsoft igazgatótanácsának elnöke az SP2-t a Windows eddigi legnagyobb horderejű javítócsomagjának nevezte, és a vezetőség elismerte, hogy elkészítése miatt más projectek, -- mint például a Longhorn, a következő Windows-generáció első képviselője -- is késedelmet szenvednek.

hwsw

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Problémákat okoz az SP2

A Windows XP második javítócsomagjának, a Service Pack 2-nek telepítése… Tovább olvasom