Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

Csak egy hiányzó

Ma délután kezdődik a női Krasznai-kupa Sopronban, az MKB-arénában. A hazai csapat szinte teljes kerettel léphet pályára. Irene Matovicot kölcsönadja a klub.

Kosárlabda

A házigazda MKB-Euroleasing mellett a Krasznai-kupán pályára lép a tavalyi bajnokság bronzérmese, a BSE-ESMA, melynek szakvezetője az utolsó soproni bajnokcsapatot dirigáló Farkas Sándor. Érkezik még a Szeviép-Szeged együttese is, amelyben jó néhány korábban Sopronban megfordult játékos – Mészáros, Russai, Török, Szlimák – szerepel. A kupa negyedik résztvevője a Zala Volán.
A soproniak kerete csaknem teljessé vált, hiszen Gorbunova felépült sérüléséből, Branzova is bekapcsolódott a felkészülésbe és visszatért a nemzeti együttestől a csapat három játékosa, Cserny, Horváth Zsófia és Károlyi is.
A keretből csupán Ivana Matovic hiányzik majd. A szurkolók által jól ismert középjátékos térdoperációja után most végzi a rehabilitációs programot, amelynek a közepén tart. A szakvezető, Székely Norbert reményei szerint az első Euroliga-mérkőzésre épül fel a középjátékos, talán az előtte esedékes bajnokin már pályára léphet.
Érdekes a helyzet a sérült montenegrói center húgával, Irene Matoviccsal. Amint arról Török Zoltán, a klub ügyvezetője beszámolt, szóban már megállapodtak a Nagykanizsával, hogy a hamarosan induló szezonra kölcsönadják a játékost. A fiatal kosaras felkészülési mérkőzéseken már játszott is a kanizsaiaknál, akik elégedettek voltak vele. Viszont a játékengedélye még nem érkezett meg, a dokumentumot várják, s azt követően írhatja alá a két klub a kölcsönadási megállapodást. A szerződésnek lesz egy olyan passzusa is, amely szerint az MKB sérüléshullám esetén visszarendelheti Sopronba a játékost, aki egyébként nem kizárt, hogy játszik a soproni csapatban a Krasznai-kupán.

A program

Csütörtök, 17 óra: Szeged–

BSE, 19 óra: MKB-Euroleasing–

Zala Volán. Péntek, 17 óra: BSE–

Zala Volán, 19 óra: MKB-Euro-

leasing–Szeged. Szombat, 17 óra: Zala Volán–Szeged, 19 óra: BSE–

MKB-Euroleasing.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom