Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Csak egy kacsa: nem lesz nemzeti italbolt

Giró-Szász András sajtókacsának nevezte azt a híresztelést, hogy a kormány nemzeti italboltokat nyitna a választások után.
A Kormányzati Információs Központ cáfolja azt a sajtóhírt, amely szerint a kormány nemzeti italboltok nyitását tervezné a választások után - mondta a kormányszóvivő szerdán az MTI kérdésére.

Giró-Szász András sajtókacsának nevezte a hírt.

Szerdán a hvg.hu írt arról, hogy nemzeti italboltok "jöhetnek" a választások után, és az élelmiszerboltokban csak sört és bort lehet majd árulni. A portál szerint "a piacon sokan erre számítanak, és kormányzati körökből is ezzel egybecsengő információk érkeznek, ami alapján az ötlet nem tűnik légből kapottnak". A lap egy kormányzati terveket ismerő forrásra hivatkozott.

Azt is több egymástól független kiskereskedelmi forrás állította a hvg.hu-nak, hogy trafikok is pályázhatnak majd az italárusítási koncesszióra.

2012 ősze óta többször felröppentek már a nemzeti italboltokról szóló hírek. A sajtóértesülések előtt Lázár János már 2012 októberében határozottan utalt arra, hogy nem bánná, ha az alkoholárusítás a jelenleginél jóval szabályozottabb keretek között zajlana.

A 444 már tovább ment eggyel, ők már a logókat tervezgetik. Íme kis ízelítő, a többit itt találja.

Fotó: 444
Fotó: 444

A kiskereskedelmi szektor szereplőit érintené a legrosszabbul, ha a tömény italok kereskedelme állami monopólium lenne: "így a jelenlegi körülbelül 40 ezer élelmiszerboltból és élelmiszer jellegű vegyesboltból a sör és a bor kivételével kitiltják az alkoholt, az nagyon sok kisboltot tönkretehet, a bevételkiesés alapján pedig az élelmiszerláncoknak lehet a legnagyobb érvágás, amik pl. a whisky eladásának 62 százalékát produkálták - írta a hvg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok jelölt lép vissza a választástól

A kiesett jelöltnek - ha szerződést között a Magyar Államkincstárral a költségvetési támogatásáról -… Tovább olvasom