Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Csak egy ötlet

választás után

Véget ért a helyhatósági választások izgalma, az új önkormányzat megalakul, kezdődik a munka, a képviselők elhatározzák, hogy „most jobban, másként fogom tenni a dolgomat, mint az előző ciklusban vagy mint elődöm”.

A hosszú távra gondolkodás, tervezés, cselekedet szép példája lehetne, a változást jelképezné, ha minden önkormányzati képviselő ültetne egy fát megválasztása emlékére.
Gondoljunk csak bele: Győr 34 facsemetével gazdagodna. Ez elültetve egy új városi parkot jelentene, de ez tervezéssel, engedélyeztetéssel, költségekkel jár. Ellenben ha egy, a városba bevezető út mellé ültetik, egy szép fasor. Győr példát adhatna másoknak is.
Fantáziám szárnyal, és elképzelem, megyénk városai, falvai bevezetőútjai nem széltől jártak lennének, hanem diófa-, eperfa-, hársfa-, gesztenye- vagy éppen jegenyesor jelezné, hogy a képviselők nem négy évben, de nyolcvan-száz évben mérnék szűkebb hazájuk jövőjét.
Ahogy a megyei újság már eddig sok kezdeményezést felkarolt, erről is tudósíthatna, hol milyen fasor nőtt ki, jelezve a békét, az együtt tenni akarást, a hosszú távra gondolkodást.
De uraim, ez csak egy ötlet. Női ötlet…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meddig tarthatnak a demonstrációk?

Tovább olvasom