Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Csak engedéllyel rendelkező árustól!

Mától vásárolhatók legálisan a szilveszterkor használható pirotechnikai eszközök. A rendőrség munkatársai arra figyelmeztetnek, hogy csak engedéllyel rendelkező árusnál vásároljunk.
December 28-tól kaphatóak az úgynevezett II-es pirotechnikai osztályba sorolt termékek, amelyek december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig használhatók fel. Idén változott néhány termék besorolása, ezért elképzelhető, hogy amelyek tavaly még megvásárolhatók voltak, idén már nem találhatók az árusoknál, mert átkerültek a szilveszterkor is tiltott, úgynevezett III-as csoportba. Ugyanakkor az év közben is használható I-es csoportból, a játékos beltéri pirotechnikai termékek közül is kerültek át eszközök a II-es csoportba. Azokat a termékeket, amelyeket az árusok raktáron tartottak, de még nem járt le a szavatossági idejük és változott a besorolásuk, kiegészítő címkével kell ellátniuk az eladóknak.
A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy saját biztonságunk érdekében csak magyar címkével ellátott terméket és kizárólag engedéllyel rendelkező árustól vásároljunk. Jó tudni, hogy az engedélyhez kötött termékek engedély nélküli birtoklásáért akár 50 ezer, felhasználásáért akár százezer forintig terjedő bírság is kiszabható. A szakemberek arra is figyelmeztetnek, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjunk beltérben, illetve közvetlenül villamos vezeték alatt, valamint emeletes házak közvetlen közelében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Ha igazul csináljuk, az eget is lilára festem''

Azt szokta mondani: elsősorban ember, csak másodsorban színész. Pedig Szeged színészkirályát, Király… Tovább olvasom