Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Csak lassan jönnek vissza a külföldiek a lakáspiacra

A válság hatására 2008-ról 2009-re szinte teljesen eltűntek a külföldi vevők az ingatlanpiacról, de tavaly és tavalyelőtt már ismét érezhető volt a jelenlétük, bár arányuk még nagyon távol van a válság előtti időszakban tapasztalttól - írja a keddi Világgazdaság.
Az egész országot figyelembe véve a belső pesti kerületekben fordul elő a legtöbb külföldi ingatlankereső. Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője szerint ez igaz mind a válság előtti, mind a válság utáni időszakra, bár 2009-ben ezekből a kerületekből is szinte teljesen eltűntek a külföldi vásárlók. "Az sem volt ritka, hogy foglalókat is visszahagytak, amikor kivitték a pénzüket az országból" – mondta.

Az egyik legkedveltebb kerület hagyományosan az V., ott 2008-ban csaknem minden tizedik ingatlankereső külföldi volt, majd 2009-re az arányuk szinte nullára csökkent. 2010-től lehetett ismét érezni, hogy visszatérnek, de tavaly is csak néhány százalékot tett ki az arányuk. Az V., a VI. és a VII. kerületben a válság előtt az angol, a francia, az olasz, a spanyol, valamint az ír keresők és vásárlók voltak többségben. A válságot követően átrendeződött a nációk aránya: a kevesebb angol, francia és spanyol mellett az orosz érdeklődők aránya nagyjából változatlan maradt, tavaly pedig egyre több német, valamint osztrák keresőt tapasztalnak, sőt, az olaszok aránya is növekedett - írja a lap.

Olvasóink írták

  • 2. racionalitás? 2012. február 14. 09:46
    „Van szebb-nyugodtabb és persze élősködőktől mentes hely....miért is jönnének ide????”
  • 1. acidrain 2012. február 14. 08:35
    „Izraeli egy se vett itt házat mi? xDDDD”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán szerint az EU-s paktum minden pontja elfogadható

A Jobbik ellenzi a paktum aláírását. Cséfalvay Zoltán szerint Matolcsyt félreértették a 47 ezer… Tovább olvasom