Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Csak minden ötödik buszra jut téli gumi a Vasi Volánnál

A Vasi Volán Zrt. autóbuszainak csak egyötödére tudtak téli gumit felszerelni, ennek ellenére megpróbálják a 229 autóbuszból álló járműparkot minél jobban felkészíteni a téli útviszonyokra és időjárási körülményekre - mondta el az MTI érdeklődésére kedden Papp László, a közlekedési részvénytársaság vezérigazgatója.
A Vasi Volán 187 helyközi járatát bonyolító autóbusz közül 50-en van kifejezetten téli gumiabroncs, a többi úgynevezett "téli-nyári" abronccsal közlekedik, a helyi járatos autóbuszok között pedig jelenleg nincs, amelyik téli gumival közlekedne - mondta.

Hozzátette: a járművek műszaki állapotát, ennek részeként a gumiabroncsok kopottságát is folyamatosan ellenőrzik és csak a közúti forgalomra alkalmas járműveket engedik ki a telephelyekről, ám a járműparkot csak hosszú idő alatt képesek megújítani.

A helyi járatos autóbuszok átlagéletkora ma még annak ellenére eléri a tíz évet, hogy a Vasi Volán a szombathelyi önkormányzattal kötött szolgáltatói szerződést betartva az elmúlt két évben összesen 14 darab alacsony padlójú új Credo típusú autóbuszt vásárolt meg, és további hét új autóbusz beszerzését tervezik.

A téli üzem kritikus pontjának számít az autóbuszok reggeli indítása. A járművek mindössze tíz százalékát tudták új akkumulátorral felszerelni, ezért a biztosabb indítás érdekében reggeli mobil indítószolgálatot szerveztek. Az indításhoz szükséges eszközökkel felszerelt mikrobuszokkal sietnek segítségére azoknak a sofőröknek, akik külső helyszíneken nem boldogulnak a reggeli indítással

Olvasóink írták

  • 1. 620829 2011. november 22. 08:42
    „Talán ha kevesebb igazgató meg osztályvezető és egyéb <moderálva> lenne...telne rá....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a kormánypártok beszélnek sikeres gazdaságpolitikáról - galéria

A gazdasági helyzet, az üzemanyagok ára és a devizahitelesek helyzete is szóba került az… Tovább olvasom