Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Csák Zoltán a betegszállítók egyesületének új elnöke

Csák Zoltánt választották a Mentők és Betegszállítók Egyesületének (MBOE) elnökévé - tudatta az egyesület hétfőn az MTI-vel.
Közleményükben felidézték: Bíró Ferenc, aki csaknem 9 éve vezette az egyesületet, 2012 májusában mondott le elnöki posztjáról, azóta ügyvezető elnökként tevékenykedett. Az MBOE augusztus 31-én tartotta meg vezetőségválasztó taggyűlését. A tagszervezetek új elnököt és egy új elnökségi tagot is választottak.

Az MBOE új elnökévé a Keleti-Sanitas Kft. betegszállító szervezetének, valamint az Országos Betegszállító Szolgálat Észak-alföldi régiójának vezetőjét, Csák Zoltánt választották. Az elnökség új tagja pedig Szabó Tamás, Magyarország legnagyobb betegszállító szervezetének, a Gól-Diatrans Kft. vezetője lett.

"Az egyesület elnöksége tagszervezeteinek határozata alapján továbbra is folytatja eddig megkezdett munkáját, a betegszállítás szolgáltatásának fenntartása és javítása érdekében" - fogalmazott az MBOE közleményében.

Az Országos Mentőszolgálat vette át január elsejével előbb a megye határokon átívelő, majd májustól az ország valamennyi betegszállításának irányítását. Az MBOE többször is felszólalt ez ellen a döntés ellen. Az MBOE akkori elnöke, Bíró Ferenc közvetlenül a május elsejei átállás előtt az MTI-vel azt közölte: a betegszállító szervezetek és informatikai szakemberek véleménye szerint az általuk jelenleg ismert bevezetendő irányítói program még nem alkalmas az irányításra. Véleményük szerint még 3 hónapig tesztelni kellett volna az új irányító rendszert.

Az átállás ennek ellenére megtörtént. Ezt követően több sajtóorgánum arról számolt be, hogy a mentőszolgálat irányítása alatt még mindig akadozik a betegszállítás.

Beneda Attila, az egészségügyi államtitkárság kabinetfőnöke az MTI-vel azt közölte: egyetlen egészségügyi szolgáltatótól vagy háziorvostól sem érkezett jelzés, hogy problémák lennének a betegszállítással. Beneda Attila azt mondta: zavarkeltés folyik, csak azt nem tudni, milyen érdekből. Kitért továbbá arra is: bár kérte, hogy a betegekre tekintettel ne keltsenek pánikot, az MBOE elnöke több körlevelet küldött, amelyben az állt: ahol találnak olyan beteget, akit nem vittek el időben, és hajlandó névvel is nyilatkozni, akkor jelentsék.

Az MBOE május 11-én visszautasította "a zavarkeltés vádjait". Bíró Ferenc május 18-án mondott le posztjáról. Döntésének okairól nem kívánt beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnhet a nyelvkönyvek árkorlátjára vonatkozó eddigi rendelkezés

Nem indokolt a nyelvkönyvek kivételezett helyzete, amely lehetőséget ad a közismereti tankönyvekre… Tovább olvasom