Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Csaknem kétmilliós fizetést adna a Költségvetési Tanács elnökének a Fidesz

A nemzetgazdasági havi átlagkereset kilencszerese, csaknem kétmillió forint járhat majd Kovács Árpádnak, a Költségvetési Tanács (KT) elnökének, ha a parlament elfogadja a fideszes Kósa Lajos erre vonatkozó javaslatát. A politikus csütörtökön benyújtott előterjesztésében indítványozza azt is, hogy az önkormányzatok költségvetési hiányuk finanszírozására működési célú hitelt vehessenek fel.
A KT-elnökkel kapcsolatban a Fidesz ügyvezető alelnöke előírná, hogy az oktatást és a szerzői jogvédelem alá eső tevékenységeket kivéve nem folytathat más kereső tevékenységet, ám ezzel "a korlátozással összhangban megfelelő díjazásban és juttatásokban részesülne". Ez a tárgyévet megelőző évre vonatkozó nemzetgazdasági havi átlagos bruttó kereset - ami jelenleg 213 ezer forint – kilencszerese lenne.

Ugyanezt javasolta tavaly decemberben, amikor még Járai Zsigmond vezette a KT-t, a fideszes Rogán Antal, ám indítványát a Ház akkor - támogatva a nemzetgazdasági miniszter annak ellentmondó módosító javaslatát - elvetette; így a stabilitási törvény jelenleg azt mondja ki, hogy a KT tagjai feladatuk ellátásáért illetményre és egyéb juttatásra nem jogosultak.

Olvasóink írták

  • 3. racionalitás? 2012. március 01. 15:05
    „igen hiteles ez a kormány is...felvonulgatós-tapsikolós-fizetettbérencek emelni a tétet...van itt még közpénz...”
  • 2. bigroy 2012. március 01. 13:42
    „miért nem 47000 a fizetése hisz a kormány szerint meg lehet annyiból élni??”
  • 1. igazságkereső 2012. március 01. 12:22
    „Az egész ország pénzügyi rendszerét kellene már végre rendbe tenni és megszüntetni a több évtizedes gyakorlatot,mely szerint nálunk Magyarországon már csak százmilliókban, és milliárdokban lehet beszélni egy-egy beruházás kapcsán, miközben a még dolgozó emberek nagy többsége minimálbéren van foglalkoztatva! Hová tűnik el a különbség, amelyet olyan nagy buzgalommal tüntetett el az MSZP-SZDSZ konglomerátum?!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulmány készült 2010-ben egy új nemzeti légitársaságról

A Malév leállásának másnapján kellett volna elindulnia az új légitársaságnak, létrehozására három üzleti modell is készült. Tovább olvasom