Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 31°C Még több cikk.

Csaknem másfél ezer szabadtéri tűzeset 3 nap alatt

Az elmúlt három nap alatt a szabadtéri tűzesetek száma elérte az ezernégyszázat, több olyan tűz is volt, amelynek kiterjedése meghaladta a száz hektárt, vagy a közúti és vasúti közlekedésben okozott fennakadást. A katasztrófavédelem ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy jelenleg is országos tűzgyújtási tilalom van érvényben.
Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője vasárnap arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szombaton a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó egységeit 811, az önkormányzati tűzoltó egységeket pedig 160 esetben riasztották. Szombaton a katasztrófavédelem készenléti szolgálataiban országszerte több mint kétezer hivatásos tűzoltó volt készenlétben.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta, hogy március 11-e óta országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belül tilos tüzet gyújtani. A tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre is, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható. A tűzgyújtási tilalomtól függetlenül tűzvédelmi bírsággal sújtható az is, aki tűzvédelmi előírást vagy szabályt szeg meg és tüzet okoz. A bírság összege százezertől hárommillió forintig terjedhet.


Hajdu Márton arra figyelmezteti a közúton és a vasúton utazókat, hogy "égő cigarettacsikket és dohányneműt ne dobjanak ki a jármű ablakán, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek nemcsak az utazókra jelentenek veszélyt, hanem az erdőkre és mezőgazdasági területekre is".

Olvasóink írták

  • 1. szatyi 2012. március 18. 10:36
    „Az még mindig nem egyértelmű, hogy a kiskertekben(hétvégi telken) égethető-e a gaz?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar színészóriások a híd oldalfalán - fotók

A Suppré-Neopaint dekorációs csoport tagjai a Rákóczi híd oldalának falára a 10. évfordulóját… Tovább olvasom