Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

Családi adót vezetnének be

A KDNP választási programjának egyik sarkalatos pontja a családi adórendszer bevezetése.
Semjén Zsolt
A Fidesszel együtt talán jobban érvényesülhetnek elképzeléseink a parlamentben – mondta Sopronban Semjén Zsolt, a KDNP országos elnöke.

– A KDNP a Fidesszel közösen indul a választásokon. Miért nem egyedül? – kérdeztük Semjén Zsoltot.

– A KDNP világnézeti párt. A Fidesszel, mint az ellenzék nagy gyűjtőpártjával kötött megállapodásunk azt a célt szolgálja, hogy a polgári oldal ne veszíthessen szavazatot. A realitásokkal számot vetve azt mondjuk, csak a Fidesszel való együttműködés hozhat számunkra olyan eredményt, hogy a két párt közös képviselői a kereszténydemokrácia szószólói legyenek a parlamentben.

– Nem félnek attól, hogy a nagy párt árnyékában elveszíthetik sajátos arculatukat?

– Nem, mert megalkottuk saját választási programunkat is. A KDNP több mint 500 helyi szervezetében tizennégyezer aktivista képviseli a keresztény eszméket.

– Önök azt mondják, a családi adózás bevezetését szorgalmaznák. Van ennek realitása?

– A családtámogatási rendszer alapvető módosításra szorul. Mi azt mondjuk: a személyi jövedelemadó önmagában és kizárólagos módon igazságtalan, hiszen ugyanúgy adózik az, aki gondoskodik a családjáról, mint az, aki egyedül él. Ezért indítványozzuk: mindenki maga dönthesse el, hogy személyi jövedelemadót vagy családi adót fizet. Ez utóbbi bevezetése – amely a gyerekekért élőknek és nem a gyerekekből élőknek kedvezne – programunk egyik kulcspontja. Megjegyzendő, hogy Franciaországban éppen e modell megvalósulásával sikerült megfordítani a kedvezőtlen demográfiai helyzetet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenhárom halott a szakadékba zuhant buszban

Legalább 53 ember meghalt, amikor a hegyekben az autóbuszuk egy kanyarban lesodródott a nedves… Tovább olvasom