Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Családi történeteket vár a Józan Babák Klub

Cigarettát, gyógyszert, alkoholt, marihuánát, amfetamint vagy opiátszármazékot fogyasztók gyermekvállalásáról, családalapításáról szóló sztorikat vár Családi történetek elnevezésű pályázatára a Józan Babák Klub és a Magyar Emberi Jogvédő Központ Alapítvány.
Magyarországon nincs pontos adat arról, hogy hány várandós nő és milyen pszichoaktív szert használ, de feltételezhető, hogy 30 százalékuk fogyaszt valamilyen szert, legnagyobb valószínűséggel dohányzik. Kevéssé ismert, hogy a korábbi vagy jelenlegi droghasználók milyen erőfeszítéseket tesznek a sikeres gyermekvállalásért, ennek során milyen nehézségekkel találkoznak. Ritkán olvasni arról is, mit tapasztalnak a hozzátartozók, orvosok, szociális munkások, gyermekvédők, amikor szenvedélybeteget támogatnak a családalapításban. E háttér feltárását segítheti a sztorikat kereső fölhívás.

A családi történetek elnevezésű pályázatra műfaji, terjedelmi korlátozás nincs. A közlésre érdemes munkákat a www.jozanbabak.hu című honlapon teszik közzé.

Az írásos pályamunkákat az oaoa@jozanbabak.hu elektronikus levélcímre, vagy a 1384 Budapest, Pf. 750. postai címre várják. A szóbeli történetek a Józan Babák Klub helyiségében diktafonra vagy videóra mondhatók.

A pályázatokat 2007. július 16. és 2008. augusztus 15. között várják. A legjobb három történetíró és -mondó egyenként 25 ezer forint értékű könyvcsomagot nyer.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem száz hektár erdő ég Kiskunhalas közelében

Csaknem száz hektár erdő ég a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti… Tovább olvasom