Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Családi tragédia Ácson: a férfi a gyilkos

Minden kétséget kizáróan az önmagával is végző 28 éves férfi ölte meg 27 éves élettársát és annak két gyermekét csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Ácson - értesült rendőrségi forrásból az MTI. A tragédia hátterében szerelemféltés állhat.
Korábbi információk szerint a férfi és a nő is akasztás következtében halt meg, de a helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy 10 és a 9 éves fiúkhoz hasonlóan a nőt is késsel ölte meg a férfi.

Az eddigi sajtóhírekkel ellentétben a Dózsa György utcában történt bűncselekménynek nem volt szemtanúja. Előzőleg több sajtóorgánum is arról írt, hogy reggel egy idős férfit, feltehetően a 27 éves nő apját vitték el sérülésekkel a családi házból.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ügyben emberölés miatt indított eljárást. Rendőrségi forrásból az MTI úgy értesült, hogy a bűncselekményt szerelemféltés miatt követhette el a férfi, aki orvosi kezelés alatt állt.

Makula György, az ORFK szóvivőjének korábbi közlése szerint lakossági bejelentésre ment ki két rendőr csütörtök reggel a családi házhoz, majd az ajtót betörték és a lakásban négy holttestet fedeztek fel.

A helyszínre két mentőhelikoptert is indítottak, de már nem volt lehetőség az újraélesztésre - mondta Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek.

Az MTI környékbeliektől úgy értesült, a gyermekek állami gondozásban voltak, és csak a nyári szünidőre engedték el őket nevelőszüleiktől. A helyiek elmondták, hogy az anya, H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

Helybéliek azt mondták, hogy a 28 éves férfi korábban öngyilkosságot kísérelt meg, ezért orvosi kezelés alatt állt.

Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben meggyilkolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast. Az ORFK szóvivője ezt az információt nem kívánta megerősíteni.

Korábban írtuk:

Makula György mindössze annyit mondott: családi tragédia történt, amelynek következtében egy 10 és egy 9 éves kisfiú, 27 éves édesanyjuk és egy 28 éves férfi meghalt.

Családi tragédia történt a Komárom-Esztergom megyei Ácson csütörtökön, a helyszínen négy holttestet találtak: két gyermeket, egy nőt és egy férfit. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy nem keres elkövetőt. Az MTI úgy tudja: a gyanú szerint a férfi ölte meg a két kisfiút és az asszonyt, majd magával is végzett.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) körülbelül egy óra múlva sajtótájékoztatót tart a településen - tudta meg az MTI tudósítója a helyszínen, ahol megjelent Gorgosilits Fábián megyei rendőrfőkapitány és Csöbönyei Imre polgármester is.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a helyszínen újságíróknak egyelőre csak annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a jelenlévők között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy egy késsel ölték meg a kisváros Dózsa György utcájában lévő családi házban a két kiskorú gyermeket, a férfi és nő pedig akasztás következtében vesztette életét.

Családi tragédia Ácson. Fotó: MTI (galéria)

Mint az MTI tudósítója a helyszínen megtudta, a nő a férfi élettársa volt. A két kisfiú az asszony két gyermeke: az egyik 6 éves, a másik 8 éves volt. A helyiek elmondták, hogy a 30 év körüli H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

A környéken azt beszélik, hogy a helyszínről egy idős embert elvittek a mentők, ő állítólag a férfi apja; ezt eddig sem a mentők, sem a rendőrség nem erősítette meg.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn márciusban hasonló családi tragédia történt; a rendőrség gyanúja szerint az apa ölte meg a feleségét, valamint 8 éves és 5 éves gyermekét.

Családi gyilkosságok, családi tragédiák Magyarországon 2005-2010. - KRONOLÓGIA

2006. február 8. - Egy dühöngő férfi családjára támadt a Heves megyei Atkáron. A feleség tízhónapos gyereküket kimenekítette, de mindketten megsérültek, majd a férfi az asszony két lányát megölte. A férfi dühét a kisfiú sírása váltotta ki.

2006. február 18. - Egy nő 25 éves fiát vérbe fagyva, 53 éves férjét egy gázcsőre felakasztva találta meg Kiskunhalason. Apa és fia között gyakori volt a veszekedés. Az apa feltehetően agyonverte fiát, majd magával is végzett.

2007. február 13. - Kisbaltával szabdalta halálra feleségét és két gyermekét egy 45 éves férfi Miskolcon.

2007. május 18. - Tudatos éhezésbe halt bele egy 36 éves nő, akinek holttestére, valamint súlyos állapotban, de még életben lévő férjére és kétéves kislányukra egy óbudai panellakásban találtak rá. A vegetáriánus család évente legalább egyszer egy úgynevezett tisztítókúrán vett részt.

2007. július 1. - Kidobta két kiskorú gyermekét egy debreceni panelház nyolcadik emeletéről egy anya, majd a gyerekek után ugrott. A tragédiát megelőzően a nő összeveszett férjével.

2008. január 7. - Egy dühöngő férfi a Fejér megyei Nagyvenyimen olyan súlyosan bántalmazta az édesanyját, hogy belehalt sérüléseibe, az édesapjának súlyos, életveszélyes sérüléseket okozott, majd magában is kárt tett. A férfi pszichiátriai kezelt volt.

2008. január 8. - A Vas megyei Rátót községben egy 53 éves nő megölte 12 éves lányát és 76 éves édesanyját, majd öngyilkos lett.

2008. január 21. - Egy szekszárdi lakásban holtan találtak két férfit. Az apa előbb megölte a fiát, majd öngyilkos lett.

2008. augusztus 1. - Öngyilkosságra készülő szülei öltek meg egy egyéves kisfiút Szombathelyen. Az anyára eszméletlen állapotban találtak rá, az apa kivetette magát az ablakon. A szülők életben maradtak.

2009. március 14. - Ajka-Bakonygyepesen egy 48 éves férfi halálra szúrta 15 éves nevelt fiát, míg 37 éves élettársának életveszélyes sérüléseket okozott. A tettes a tragédia helyszínéről elmenekült, magával vitte ötéves, szintén megsérült kislányát, akit átadott rokonainak.

2010. március 15. - Brutális körülmények között irtotta ki családját egy férfi a Győr-Sopron megyei Tényőn. A férfi előbb a feleségére, majd két kislányára sújtott le baltával. Magát előbb késsel vágta meg, végül láncfűrésszel vágta el saját nyakát. Az apa pszichiátriai kezelés alatt állt.

Olvasóink írták

96 hozzászólás
 • 96. őrgróf 2010. augusztus 23. 17:58
  „novakl... én nem örülök neki!”
 • 95. novaklaszlo56 2010. augusztus 22. 21:08
  „Nem tudom, kedves Henriette.m, mert egész nap bajlódtam a technikával, és nem sikerül a hibát elhárítani. Azt sem tudom, hogy ezt a szöveget sikerül el beírnom. Lehet, hogy egy időre elnémulok, de ennek sokan örülnek is. :)”
 • 94. őrgróf 2010. augusztus 22. 18:47
  „CID. Te miről hablatyolsz itt? Tudsz olvasni? Egyébként a munkahely-teremtés nem program, hanem vágyálom. Program: ide telepítem a BMW-gyáregységét. Újra felépítem a konzervgyárat, a seprűgyárat, stb EZ LENNE A PROGRAM! a többi: mellébeszélés.
  Novaklaszló, most egy kicsit Te is mellébeszéltél, pedig nem szokásod. Én konkrét esetekről beszéltem, az ő számukra igen is van hely az idegosztályon, és kell(ene) is hogy legyen, mindörökké.
  Ugyanúgy tudom, hogy szörnyű a mondat, de minden öngyilkost hagyni kell! Számtalan megmentett azután mást (másokat!) ártatlanokat gyilkolt meg”
 • 93. CID. 2010. augusztus 22. 13:07
  „151. hozzászólás CID. 2010.08.22. 13:01

  TATÁR AHOGY HALLOM
  A BELVÁROSBAN MÁR LOPKODJAK A KOPOGTATO CÉDULAKAT
  MEG KELLENE SZÜNTETNI EZT AZ ELAVULT RENDSZERT!
  HAT IGY BIRT AZ mszp mdf szdsz FELSZINEN MARADNI...
  MÁR RÉG ELTÜNTEK VOLNA...
  NA MAJD 4 MULVA !
  Moderálásra küldöm Moderálásra küldöm 150. hozzászólás CID. 2010.08.22. 12:58

  török
  VAN PROGRAM :
  MUNKAHELY-TEREMTÉS!
  EZ A LEGFONTOSABB
  CSUSZDÁKKAL ÉS BOL NEM LEHET ENNI .
  MUNKAHELY KELL !”
 • 92. henriette.m 2010. augusztus 22. 10:13
  „Kedves Novaklaszlo, üdvözöllek! Tegnap már aggódtam, mert egyetlen témánál sem olvastam hozzászólásidat, pedig mindehol kerestem! Örülök, hogy újra itt vagy!!!
  Engem nagyon érdekelne az elképzelésed a megoldáshoz és a bövebb véleményed is. Van valamilyen megoldás rá, hogy megoszd velem (velünk, akiket érdekel), anélkül, hogy mindenki más is olvasná?”
 • 91. novaklaszlo56 2010. augusztus 22. 04:14
  „A szűkülő kapacitású pszichiátriai ellátó rendszer nem képes egy egész, súlyosan beteg országot meggyógyítani, kedves Jozko, sőt, egyre inkább úgy tűnik, hogy még önmaga kezelésére, fenntartására is egyre kevésbé képes. A társadalom pedig beteg, nagyon beteg, az okok roppant bonyolultak, a tünetek pedig, amelyekkel napról napra, exponenciálisan gyorsuló iramban kell szembesülnünk, tényleg egyre riasztóbbak.
  Azért az okok között ott vannak a gazdasági, megélhetési problémák is, amelyek önmagukban is összetettek, de itt e komponensek közül inkább csak a jövőtől, a megélhetési nehézségektől és a teljes ellehetetlenüléstől való félelmet érdemes kiemelni. Ezek viszont elképesztően durva hatásúak, amint az a sokasodó "tünetek" mutatják is jól.
  A gyermek szentsége a cigány családokban... Nos, a gyermekvédelmi intézményekben valóban nagyobb a cigány gyerekek aránya - még mindig -, mint a cigányságé a teljes populációhoz képest, de ennek a hátterében nem az áll, hogy a gyerek nem szent a cigányok szemében. Több okból sem vállalom, hogy itt kifejtsem ezt, de azt megjegyzem, hogy az 1997. évi XXXi. azóta többször módosított, de a lényeget illetően nem sok mindenben változott törvény kimondja ugyan, hogy anyagi okokból a gyermeket nem szabad kiemelni a családjából (ami helyes is lenne, ha lenne a családgondozásnak a probléma kezelésére nézvést hatékony koncepciója, no meg erőforrása), de, mint mindenki tudja (talán), a tartósan fennálló anyagi problémák igen hamar kikezdik az ember egyensúlyát, magatartászavarokhoz, de akár mentális leépüléshez is vezetnek elég gyorsan, és így a családban nevelkedő kölykök körül veszélyeztető tényezők egész halmaza épül fel, gyakran kívülről, a családot jól ismerő, de avatatlan szemek számára észrevétlenül...
  Hosszú. A lényeg: nagyon, de nagyon beteg a kicsi társadalmunk, és ezt a pszichiátriai ellátó rendszer tízszer ekkora kapacitással sem tudná kezelni. Más ágazatok sem. Önmagában egyetlen szakma sem. Van elképzelésem a megoldásra, de azt nem teszem közzé, mert nem akarom folyton kitenni magam felesleges ütéseknek és rúgásoknak. Ez utóbbit sok éves tapasztalatból mondom...”
 • 90. valoperes_zugugyved 2010. augusztus 21. 18:34
  „fLEXNAKE
  NE ÁLMODOZZ.
  KIS BAJSZOS FESTÖ.”
 • 89. valoperes_zugugyved 2010. augusztus 21. 18:33
  „NULLÁS bLOGGER MÁR SIR
  ...
  :)”
 • 88. őrgróf 2010. augusztus 21. 08:07
  „Sokadik ilyen eset, és még senki nem firtatja a pszichiátria felelősségét, az ott dolgozó orvosokét, akik felelőtlenül rászabadítják az emberiségre ezeket az őrülteket. Hány embernek kell még meghalnia, mert kiengedték ezeket a kezelt, de soha meg nem gyógyuló embereket közénk? SOHA NEM VOLNA SZABAD KIENGEDNI AZ INTÉZETBŐL ŐKET! EZ ÖNVÉDELEM! ( Gondoljunk csak arra, amikor saját kezelőorvosnőjét ölte meg egy elmebajos.) Tudom, kegyetlenségnek hangzik, de meg kell tenni, a többség érdekében. Azt mondják, a gyógyszer szedése mellett kezelhető. DE NEM SZEDI A GYÓGYSZERT, ÉS GYILKOL!!! Ki a felelős ezért?”
 • 87. jozko 2010. augusztus 20. 16:55
  „Nem kell belekeverni a politikát...még a jelenlegi gazdasági nehézség sem hibáztatható ezért!
  A zavarodott elmét nehéz józan ésszel megérteni! A problémáit /családi, anyagi, féltékenység/ a hiperérzékenysége ezerszeresére nagyította-ekkora terhet, szégyent pedig nem bírt elviselni!
  Alapvetően a hirtelen felindulás jellemző ebben az esetben!
  A "kiterjesztésben", a gyilkosságban is! Nem az anyagi haszonszerzés motiválta-a kéjjel ölő profigyilkosok, akiknek élvezetet okoz az ölés, a szenvedés-nem lesznek öngyilkosok utána!
  KLJ!
  Igatad van abban, hogy vannak "tiszta fejű" öngyilkosok is. Valójában az elmebaj ott is elhatalmasodott-de más formát ölt. A felkészülés, a számvetés, sőt a végrehajtás is "tisztán megfontoltnak" tűnik!
  Szakértelemmel-és nagy gyakorlattal- a tünetek idejekorán felismerhetők!
  Nagyobb bajt is érzek én itt!
  Milyen gyógyszerezés vagy terápia folyhat a psziciátriákon, hogy ilyen sok az egybeeső tünet?
  Vagy netán valami vallási töltetű szekta közreműködése is gyanítható?”
 • 86. Szakértő 2010. augusztus 20. 12:01
  „Nováklaci értelek én, hogy dráma történt, de pont azt boncolgattam, hogy mi vezetett a drámához. Mivel a híradások azt sugallják, hogy anyagi gondok voltak, ezért kérdeztem ezt a hitel dolgot. Ha ez nem lett volna, talán tragédia se történt volna.”
 • 85. henriette.m 2010. augusztus 20. 10:44
  „Ugyan a gyerekek nevelöintézetben voltak, de mégis az Édesanyjukkal tölthették a nyári szünetet. Ezek szerint az Anya csak nem volt rossz ember, ha a Gyámhatóság a gyerekek saját családjukba valo visszavezetésén dolgozott. Ha veszélynek voltak kitéve, azt a Gyámügynek is észlelnie kellett volna. Tehát a gyerekek valamilyen jelét adták volna az Intézetben, hogy a mostohaapa agressziv, brutális, verekedös és otthon terror van.
  Talán a Gyámügy sem végzett alapos környezettanulmányozást!”
 • 84. flexsnake 2010. augusztus 20. 10:04
  „83. bár úgy volna. nem lenne rasszizmus :)”
 • 83. valoperes_zugugyved 2010. augusztus 20. 07:11
  „1o év mulva a lakossag fele czigu lesz...
  és szavazo polgár !
  ez a gáz.”
 • 82. Patriot 2010. augusztus 20. 06:30
  „" A gyermekek élete éppoly szent a cigányság körében,"

  Nevelőintézetek csordultig vannak cigánygyerekekkel, valahogy a két dolog nem passzol. <moderálva>”
 • 81. keiner 2010. augusztus 20. 05:03
  „80. flexsnake ,gyakori, nálunk is.”
 • 80. flexsnake 2010. augusztus 20. 04:57
  „27éves nő 10 éves gyerekkel? 17évesen szűlt?”
 • 79. novaklaszlo56 2010. augusztus 20. 00:17
  „Dodó!
  Szakértő!

  Meg-hal-tak! Ismeritek ezt a szót?
  Died. Fallecido. Verstorben. (Gestorben.) Defunto. [úmerli]. Mortuus.
  És emberek voltak. Meg két ártatlan kis kölyök. Végük van. Nincsenek.

  De ti még vagytok.
  Legyetek is!
  De most egy kicsit csendben.”
 • 78. Szakértő 2010. augusztus 19. 23:06
  „Én csak azt nem értem, hogy egyáltalán hogy kaphattak ezek hitelt. Az alap törlesztő részlet is 80.000 Ft körül indult, ahhoz igen jó fizetést kellett volna tudni igazolni. Magunkat a közép réteghez sorolnám, de mi nem tudnánk havi 80.000-ret hitelre fordítani!”
 • 77. dodó 2010. augusztus 19. 22:14
  „76.) persona

  Azok voltak, bizony! A bankról meg annyit: Bármelyik! Emlékszel még az öngyújtogató OCÖ elnök nőivarú cigányra, akinek a putriját 8 milkára, az "udvari" ólat/sufnit 4 milkára értékelte a biztosító? Nekije 5 milliós hitelkíje volt!
  Szegíny éppen járőrözött a közbiztonság érdekében, amikor a rasszista lángok egy kevíske gázolaj segítségével fellobbantak a bezárt ajtók és ablakok mögött.
  A legjobb, hogy el se ítélték, valószínűleg már szíp új lakáskát kapott tőlünk!”
96 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonsági őröket lőttek meg egy budapesti hipermarketben

Két biztonsági őrt lőtt meg egy férfi Budapesten a XIII. kerületben egy Váci úti hipermarketben… Tovább olvasom