Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Családipótlék - 1,3 millió felett nem járna a juttatás

Többféle változat fekszik még a kormány előtt a családi pótlék rendszerének átalakítása kapcsán, valószínűleg az 1,3 millió forint feletti havi jövedelmű családok nem kapnak jövőre családi pótlékot - nyilatkozta Nyitrai Imre, a szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság helyettes államtitkára szerdán.
Soltész Miklós szociális államtitkár a Hír TV Kontraszt című vasárnap esti műsorában közölte: jövőre nem kapnak családi pótlékot a kiugróan magas, "milliós fölötti" havi jövedelmű családok. Közölte azt is, az arányos adórendszerhez illeszkedő családipótlék-rendszert dolgoz ki a kormány.

Nyitrai Imre azt mondta: ez a változás körülbelül 12-15 ezer gyermeket érint. Hozzátette, ezeknél a családoknál a kieső családi pótlék a jövedelem körülbelül egy százalékát érinti majd. Az MTI kérdésére közölte: a megmaradó 1,5-2 milliárd forintból a kormány tíz százalékkal tudja növelni az ápolási díjat.

Ha a kormány ezt a javaslatot elfogadja, a törvényjavaslatot be is nyújtják a parlamentnek - közölte.

Nyitrai Imre az Új Megegyezés 2010 - Szociális Ágazati Konzultáció budapesti záróállomásán nyilatkozott az újságíróknak, ahol elmondta: jövő év közepén egy új szolgáltatási törvényt szeretnének kialakítani. A konzultáció- sorozat eredményeként jövő év elején nemzeti szociálpolitikai koncepció születik majd - tette hozzá.

A helyettes államtitkár elmondta: fontos az ágazatban az adminisztrációs terhek csökkentése.

Hangsúlyozta, hogy a jövő évi költségvetés ugyan nem teszi lehetővé, hogy emeljék a normatív támogatásokat, de szavai szerint azok legalább nem csökkennek.

Soltész Miklós szociális államtitkár a konferencián arról beszélt, hogy be kell vezetni a produktív szociálpolitikát és a produktív családpolitikát.

Az államtitkár is megerősítette, a kormány ma dönt arról, hogy várhatóan az 1,3 millió forint feletti jövedelmű családoknak jövőre nem járna családi pótlék. Hozzátette azonban, ezeknél a családoknál is megőrzik a fogyatékkal elő gyerekek után járó családi pótlékot.

Beszélt arról, hogy Magyarország legnagyobb gondja a demográfiai helyzet, szavai szerint ha ezzel nem foglalkozunk, akkor 10-15 év múlva nem lehet fenntartani a népjóléti rendszert.

Kiemelte: a 16 százalékos személyi jövedelemadó következményeként olyan cégek jönnek Magyarországra, amelyekkel fellendülhet a gazdaság.

Az államtitkár beszélt az eddig bevezetett intézkedésekről, egyebek közt az iskoláztatási támogatás bevezetéséről, valamint a gáz- és távhőtámogatás meghosszabbításáról.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. achilleus 2010. november 04. 10:29
  „Utoljára frissítve: 2010. november 4., 10:24. ----------- A kormány alaposan megfontolta azt a felvetést, hogy a családi pótlékot jövedelemhatárhoz kössék, ám végül úgy döntött, hogy nem változtatja meg a mostani rendszert - nyilatkozta Nagy Anna, hozzátéve: a családi pótlék tehát továbbra is alanyi jogon jár.”
 • 27. spiler 2010. november 04. 08:35
  „NEM LESZ 1.1%-OS NYUGDIJ EMELÉS SE CSAK 0,6%OS EZT IS ELLOPTÁK,beszélnek összevissza,HOGY VAN AZ ,HOGY 1 SEGGEL TÖBB LOVAT IS MEGÜLNEK VIGYÁZNAK ARRA ,HOGY A FIZU NE ÉRJE EL A 2 MILLÁT,DE TÖBB LOVON ÜLNEK ...mi gyerekeink meg nem kaonak munkát....na ezek sem külömbek mint a maszop csak ezek még cinikusan mosolyognak is/Szijártó/hozzá.”
 • 26. Larsson 2010. november 04. 07:45
  „Pedig egyszerűbb lenne bevezetni rájuk is a plafont és megadóztatni őket 16%-kal, de addig csalnának, hogy még arra is adókedvezményt kapnának... :(”
 • 25. N.P. 2010. november 04. 07:02
  „Szijjártó a TV-ben most magyarázza a bizonyítványt. A kormány előtt volt a javaslat, de az egyszerűbb adózás szem előtt tartása miatt elvetették! Megint a zemberek érdekében - természetesen... Most már tudom, miért adómentes a képviselők költségtérítése: hát az egyszerűbb adózás miatt!”
 • 24. daimler 2010. november 04. 01:16
  „Az online médiának pontosan a napra(percre)készségről kéne szólnia. Ez a hír már hosszú órák óta nem igaz, mégis címlapon van és még lesz is ki tudja, meddig.
  Szerintem ultragáz, egyúttal minden online hírportál megcsúfolása. Ha nem megy, nem kell taszigálni, és ez itt pedig láthatóan nem megy.”
 • 23. kutyafül 2010. november 03. 20:47
  „MNO - BL
  Nem változik a családi pótlék jelenlegi rendszere, a juttatás továbbra is alanyi jogon jár majd - tájékoztatott a kormány szerdai döntéséről a kormányszóvivő.”
 • 22. grizly5 2010. november 03. 19:47
  „palimadar most,hogy mondod tényleg,igazad lehet,akkor ez nem is megtakarítás? Akkor mi?”
 • 21. palimadar 2010. november 03. 19:34
  „Mivel családra vonatkoztatott az 1,3 millió, ezért a nyilvántartása többe kerül, mint ami megtakarítható.”
 • 20. Mirr-Murr 2010. november 03. 19:33
  „Az én gyomromat már az is felforgatta, hogy a panelprogram keretében nem az anyagi helyzet alapján adták a támogatást, hanem aszerint, hogy nyugdíjas vagyok-e, vagy aktív dolgozó. A lépcsőházamban is ismerek olyan nyugdíjas házaspárt, akik közel 300ezret kapnak havonta, míg én 100ezer alatt keresek és két gyereket tartok el. Szerintem az önkormányzati és az állami támogatást is kereseti igazolás alapján kelle adniuk! Megint az szív, aki aktív dolgozó és kiskeresetű.”
 • 19. Larsson 2010. november 03. 18:53
  „Hát igen fontosabb a jogállam porrá zúzása, a demokrácia kiherélése...”
 • 18. fles2 2010. november 03. 18:45
  „1.a családi pótlék összege 13.300Ft
  2.már 500.000Ft felett nem adnék családit
  3.a családi összegét miért nem emelik? az ápolásiét pedig igen
  4.gáz és távhő támogatást már a nyáron nem lehetett igénybe venni majd csak decemberre ígértek tájékoztatást a gázszolgáltató,majd akkor sem kapunk ....majd jövőre.....”
 • 17. gavallér 2010. november 03. 18:15
  „Jó nem bánom hát ne adjanak.”
 • 16. zoltanszabo 2010. november 03. 16:51
  „De szeretnék közzéjük tartozni. Nekem az éves fizum sincs annyi.”
 • 15. grizly5 2010. november 03. 16:19
  „Miért nem lehet ezt levinni úgy bruttó 700 000 ezer / családi bevételre???????????????????????”
 • 14. zoltanszabo 2010. november 03. 15:25
  „Ez is jól kilett találva! Aki 1,3 millát keres annak ez a pár ezer Ft nem számít.Ha nem kapja meg gondolom tud enni adni a gyerekének .Ha van 1-2-3 gyereke az adó jóváírásból bőven vissza jön.Mert ezt is csak azok tudják igénybe venni akiknek min.500ezer Ft havi bruttójuk van.A többség,min.béres csak sóvárog ennyi bér után.Orbánék nem NEKED---Nekem akarnak jót tenni NAGY TÉVEDÉS csak maguknak hoznak kedvező törvényeket.Kis ember pedig nyomorogjon,dögöljön éhen,faggyon meg ha nemtudja fizetni a havi holibiris számlákat!!!”
 • 13. keletaru 2010. november 03. 15:24
  „Döntik ezt el azok akik havi négy kilóból élnek , meg ki tudja miből minimum . értünk miiii?? Üdv Kuci”
 • 12. triniti 2010. november 03. 14:35
  „Ramirez: a meddőség borzasztó nagy üzlet az államnak, az egészségügynek, éppen ezért nem érdekük segíteni. Gyakorlatilag, mint a fejős tehenet fejik a nyomorultakat...(magamat is beleértve) 1évet kell várni a meddőségi kezelés előtti hormon kezelésre, majd a kezelés 1 év, jobb esetben... Addig pedig etetik a gyógyszeripart, a hatóanyag nélküli drága gyógyszerekért... És sajnos ez senkit sem érdekel, mert annyira sok szereplős a dolog..”
 • 11. Cukorfalat2 2010. november 03. 14:08
  „Csirén! Egyetértek!”
 • 10. Léni 2010. november 03. 14:07
  „Ez a törvény ismét csak paraszt vakítás! Nincs olyan sok 1.3 milliónál többet kereső
  ember,aki még csp-re is jogosult volt eddig, hogy ez a bevételi oldalon számottevő
  összeget jelentsen. Ráadásul az ilyen nagyságrendű keresettel rendelkezőknél az új
  "igazságos" adórendszer az elvett cspótléknak a sokszorosa marad!
  Ez a törvén arra jó csak, hogy a "zemberek" lássák az IGAZSÁGOS Orbánt!
  Az én véleményem az, hogy a gyermek az gyermek, ha bármilyen körülmények között
  is él! Az adótörvényeket és a családi pótlék szabályokat kellett volna úgy
  megalkotni, hogy igazságos legyen minden gyermekre vonatkozóan!
  Nem ilyen mondvacsinált pótcselekvésekkel kell a figyelmet elterelni a meglévő
  igazságtalanságokról!”
 • 9. Csirén 2010. november 03. 13:52
  „Ezt a pofátlanságot! etetik az együgyű embereket, hogy a magas jövedelműek nem kapnak családi pótlékot,( minő igazságosság!) s közben az adókedvezményeket úgy állapították meg, hogy csak a magas keresetűek tudják igénybevenni, ami egyébként lényegesen meghaladja a csp. összegét.
  Hiába! Tálalni a semmit, illetve az átverést, tudni kell.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Küszöbön áll Gyurcsány büntetőjogi felelősségre vonása?

Budai Gyula szerint küszöbön áll Gyurcsány Ferenc büntetőjogi felelősségre vonása a sukorói ingatlanpanamában. Tovább olvasom