Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Családnapot tartottak

a szeretet jegyében

Hagyomány, hogy a pannonhalmi főapátság szervezésében családnapot tartanak. Az idei nagyböjtben a győrszentiváni egyházközség látta vendégül a jegyes- és házaspárokat.
„ Szeressétek egymást, / mint ahogyan én szerettelek titeket”. Ez a János evangéliumából idézett részlet, a szeretet volt a választott mottója a pannonhalmi területi apátság idei családnapjának. Ménfőcsanak és Pannonhalma után idén Győrszentiván volt a házigazdája a nagyböjti rendezvénynek. Várszegi Asztrik főapát köszöntőjében XVI. Benedek enciklikáját említette, amelyben a pápa kitért a férfi és a nő közötti kapcsolatra is.
A családnap első előadása a házasságban és a családban működő feltétel nélküli szeretet gyakorlatáról, második előadása pedig az életünkben érvényesülő teljesítménycentrikusságról szólt. Mindegyiket Erdőssy István és Krisztina, az Új Életet a Családoknak Keresztény Családszolgálat munkatársai tartották. Az előadásokat páronkénti beszélgetések követték, ahol többek között a házasságban munkáló elvárásokról beszélgettek, a csalódásokról, illetve a másik téma kapcsán – többek között – arról, hogy melyek azok a területek az életben, ahol úgy érezzük, hogy megfeleléskényszer alakult ki, ahol teljesítményorientáltság irányít bennünket.
A győrszentiváni családnap szentmisével zárult, amelyet Nyiredy Maurus bencés plébános mutatott be. Homíliát mondott Nagy Lajos diakónus, a főapátság családreferense.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom