Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Családonként legalább egy munkavállalót ígér az ellenzék

Négy szakszervezeti konföderáció vezetőivel találkoztak pénteken az MSZP által összehívott, Szövetség a változtatásért nevű ellenzéki egyeztetéssorozat résztvevői.
Gúr Nándor, az MSZP alelnöke a találkozót követően újságíróknak elmondta, a céljuk olyan felelősségteljes vállalások megfogalmazása, amelyeket kormányra kerülve biztosan meg tudnak valósítani 2014 után. Közölte: a Fidesz hibájából tanulva nem ígérnek egymillió új munkahelyet, helyette azt szeretnék elérni, hogy minden családban legyen legalább egy munkavállaló, akinek példájából tanulhatnak a család fiatalabb tagjai is, átérezve, felnőve nekik is dolgozniuk kell majd.

A szocialista politikus kiemelte, hogy a minimálbér reálértékének csökkenését nem hagynák, szemben a jelenlegi kormánypárttal. Gúr Nándor szerint ugyanis a minimálbéren élők 2010-ben hatvanezer-kétszáz forintot tehettek zsebre, két évvel később pedig hétszáz forinttal többet, utóbbi összeg vásárlóerő-értékben azonban nyolcezer forinttal kevesebb. Megjegyezte továbbá, hogy a későbbiekben a munkaadók érdekképviseleteivel is meg kívánják vitatni a munka világát érintő legfontosabb kérdéseket, hogy már kész, kodifikált törvényjavaslatokkal készüljenek a kormányzásra.

Somodi Jánosné, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) politikusa elmondta, az egyeztetésen mindenekelőtt a fiatalok, az ötvenöt éven felüliek, továbbá a gyeden és gyesen lévők érdekeit képviselik.
Árok Kornél, a Szövetségben Együtt Magyarországért Párt vezetője közölte, az egyeztetésről most távol maradt két szakszervezeti konföderáció tagszervezeteivel, valamint más ágazati érdekképviseletekkel is egyeztetni kívánnak a jövőben.

Kordás László, a Közmunkás Szakszervezet nevében azt mondta, nagyobb jogi védelmet kívánnak biztosítani a közmunkásoknak, emellett szeretnénk elérni, hogy bérezésük fokozatosan közelítsen a minimálbér felé.

Tájékoztatásuk szerint a pénteki egyezetésen Kuti László, az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) elnöke, Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) elnöke, Varga László, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) elnöke és Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke vett részt, míg Gaskó István, a Liga Szakszervezetek vezetője, valamint Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke nem tett eleget meghívásuknak.

Olvasóink írták

 • 4. igazságkereső 2013. március 08. 15:57
  „..csak még annyit, hogy: pénzről szól itt a történet a sok új párt megalapításával, így az Együtt 2014 is, hiszen Bajnai is nyugodtan becsatlakozhat a korábban alakult pártba és nem kell külön százmilliókat fordítani a semmittevésük finanszírozásához! De nyugodtan belekarolhat Gyurcsányba is a DK elnökébe -az Ő pártja is komoly összeget visz el minden társadalmi haszon nélkül!! -,hiszen Ő általa ismerte meg Bajnai is a "méz édes ízét" a húsosfazék közelségét és kiürítését, na és a többségi társadalom tönkretételét!!”
 • 3. igazságkereső 2013. március 08. 15:48
  „#2. szentmiki! Nálad a 10 pont! De miért nem lehet ezeket véglegesen eltüntetni a politikai porondról? Tönkretették 2010 ig az országot és most ők akarnak a nagy megmentő szerepében tetszelegni?! Inkább tegyék vissza a központi büdzsébe az általuk elherdált tíz-és százmilliárdokat és ne Ron Werberrel és Bajnaival riogassák az általuk elnyomorított magyar nemzetet!! Eléggé aljasok és nem ismerik a szégyenérzet minimális szintjét sem!!”
 • 2. szentmiki 2013. március 08. 14:32
  „Nagy áldás lenne a magyar népnek, ha ez az "ellenzék" szépen csendben eltűnne, mint gazsi a biciklivel!”
 • 1. queenmargareth1 2013. március 08. 14:27
  „jó, és aki nem család?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hoffmann: senkinek nem érdeke egy pedagógussztrájk

Hoffmann Rózsa szerint sem a gyerekeknek, sem a pedagógusoknak, sem az országnak nem érdeke egy… Tovább olvasom