Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Csalással vádolják Szikszó független polgármesterét

Több bűncselekménnyel is vádolják Szikszó független polgármesterét. Bűnössége esetén 5 évet is kaphat.
Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat Füzesséri József, Szikszó város független polgármestere ellen a Miskolci Városi Ügyészség.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő személyautót hivatalos és magánútjaira is használhatta, az önkormányzat havonta 2000-2000 kilométer hivatali célú, illetve magáncélú használatot engedélyezett a városvezetőnek, úgy, hogy a magáncélú használat költségeit a polgármester köteles megtéríteni az önkormányzatnak.

A vádirat szerint 2007-2009-ben a polgármester folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magáncélú használatot hivatalos használatként tartott nyilván. A megjelölt úti célok és a tankolások sem egyeztek meg. Mindezzel Szikszó önkormányzatának 963.610 forint kárt okozott.
A polgármester tagadja a cselekmények elkövetését, a vádirat tanúvallomásokon, okiratokon, hivatalos megkereséseken alapul.

Bűnösség megállapítása esetén a bíróság öt évig terjedő börtönbüntetést is kiróhat; az ügyészség a polgármesterrel szemben felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Ha bűnösségét kimondja a bíróság, a polgármester elveszti tisztségét - tette hozzá a szóvivő.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2012. május 02. 13:36
    „A függetlenek többnyire volt MSZP-sek, akik nem sokat törődtek a költségtakarékossággal, hogy finoman fogalmazzam meg véleményemet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hofmann Rózsa: nem lesz elhalasztva a pedagógus-életpályamodell

Hoffmann Rózsa tartja elképzelhetőnek pedagógus-életpályamodell bevezetésének elhalasztását. Tovább olvasom