Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Belföld - Magyarország hírei > Csalással vádolják Szikszó független polgármesterét

Csalással vádolják Szikszó független polgármesterét

Több bűncselekménnyel is vádolják Szikszó független polgármesterét. Bűnössége esetén 5 évet is kaphat.

MTI - 2012.05.02. 09:39
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat Füzesséri József, Szikszó város független polgármestere ellen a Miskolci Városi Ügyészség.

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivője szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő személyautót hivatalos és magánútjaira is használhatta, az önkormányzat havonta 2000-2000 kilométer hivatali célú, illetve magáncélú használatot engedélyezett a városvezetőnek, úgy, hogy a magáncélú használat költségeit a polgármester köteles megtéríteni az önkormányzatnak.

A vádirat szerint 2007-2009-ben a polgármester folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magáncélú használatot hivatalos használatként tartott nyilván. A megjelölt úti célok és a tankolások sem egyeztek meg. Mindezzel Szikszó önkormányzatának 963.610 forint kárt okozott.
A polgármester tagadja a cselekmények elkövetését, a vádirat tanúvallomásokon, okiratokon, hivatalos megkereséseken alapul.

Bűnösség megállapítása esetén a bíróság öt évig terjedő börtönbüntetést is kiróhat; az ügyészség a polgármesterrel szemben felfüggesztett börtön kiszabására tett indítványt.

Ha bűnösségét kimondja a bíróság, a polgármester elveszti tisztségét - tette hozzá a szóvivő.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. igazságkereső 2012.05.02. 13:36

A függetlenek többnyire volt MSZP-sek, akik nem sokat törődtek a költségtakarékossággal, hogy finoman fogalmazzam meg véleményemet!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...