Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Csalódtam Vágóban

Vágó Istvánba, a művelt és szellemes showman-be eddig nem lehetett belekötni. Most azonban itt az új műsor, ami nem úgy sült el, ahogyan vártuk. A vitának tervezett műsorelem egyoldalú lerohanássá vált.
Csalódottan álltam fel az első adás után, hiszen éppen a lényeg veszett el, amire mindenki várt: hogy a számunkra megmagyarázhatatlan tudományok művelői  - ezúttal a radiesztéták, a földsugárzásokat vizsgáló „ingások" - megmagyarázzák, mitől és hogyan működik, amit csinálnak.

Sajnos Vágó úr, aki nyíltan vállalta szkepticizmusát, nem nagyon hagyta őket kibontakozni, úgy is mondhatnám, hogy Fábry korai tévés korszakára emlékeztetve két mondat után belefojtotta a szót a meghívott vendégekbe. Így vált a vitának tervezett műsorelem egyoldalú lerohanássá. Szép, szép, hogy leplezzük le az áltudományokat és ütköztessük a különböző nézeteket valló szakembereket, elég nehéz azonban olyan focimeccset rendezni, ahol az egyik csapat gömbölyű, a másik szögletes labdával játszik...

Csalódtam Vágóban, hiszen - bármennyire racionális, tényközpontú emberről van is szó - ez a szemellenzős hozzáállás nem sokat viszi előre a szent ügyet. S csak azért, mert valamit nem lehet képletekkel, számokkal levezetni, még nem biztos, hogy pénzéhes ügyeskedés, arról nem is beszélve, hogy számos dolog, ami ma már tudományosan sokszorosan bizonyított - lásd: villámlás, földrengés - elődeink még holmi titokzatos erőknek tudtak be.

Remélhetőleg a műsor nem megy el (még jobban) abba az irányba, hogy kizárólag Vágó szócsövévé válik az általa el nem fogadott szakemberek ellen. Nem véletlen, hogy az általa felkeresett szakemberek közül még azok sem fogadták el a meghívását, akik egyébként nem félnek a konfrontációtól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barkácsötletek a nyárra

Édes Otthon mellékletünk Ötlettár rovatában kreatív barkácsötleteket ajánlunk, melyeknek… Tovább olvasom