Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Csányi Sándor: a Kríziskezelő Alap nem megoldás

Csányi Sándor szerint a problémákat nem a Kríziskezelő Alappal kellene megoldani, hanem kellett volna néhányszor nemmel szavazni a parlamentben.
Az országgyűlésben ugyanis olyan törvényjavaslatok kerültek előterjesztésre, amelyek végül odavezettek, ahová a magyar gazdaság jutott - mondta az MSZP által létrehozott Krízisalapról a Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója.

Csányi Sándor ezt arra reagálva jelentette ki, hogy pénteken az MSZP pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: a párt azt kezdeményezi, hogy minden bank és pénzintézet nyereségéből utaljon át a Krízisalapba. Az elképzelés szerint, amelyik bank és pénzintézet érintett a bankkártya forgalomban, az a kártyákkal történt bolti fizetések után egy-egy forintot átutalhatna a Krízisalapba. Ez havonta 60-70 millió forinttal tölthetné fel az alapot.

Csányi Sándor elmondta: számításai szerint a magyar bankszektor tranzakcióból maximum 400 millió forint folyhatna be évente, tehát messze nem az a havi 50-60 millió forint, amiről az MSZP beszél.

"Én úgy gondolom, hogy a bankok megpróbáltak kellően rugalmasak lenni a válság levezetésében, hiszen például az OTP nagyban hozzájárult az ügyfelekhez problémáinak a kezeléséhez. Valóban mindent megtettünk, hogy csak azért, mert átmeneti nehézségek keletkeztek egy családban, emiatt ne kelljen kilakoltatni őket. Átütemeztünk, átmeneti moratóriumot adtuk, tehát sok módszert alkalmaztunk. Ezen kívül az OTP nagyon sok mindent támogat, a magunk módján mi hozzájárulunk a krízis kezeléséhez. Egy dolgot nem szeretnénk, ha egy ilyen ötlet - mint a Krízisalap - révén nem azok kapnák meg a kellő elismerést, akik végül az adományt adják, hanem az ötletgazda" - tette hozzá Csányi Sándor

Juhászné Lévai Katalin (MSZP) pénteki sajtótájékoztatóján bejelentette: levélben keresi meg az összes hazai pénzintézetet javaslatával. Bízik abban, hogy most a bankok is bebizonyítják szolidaritásukat, miután a kormányzat korábban már segítséget nyújtott a pénzintézeteknek, amikor azok bajba kerültek.

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy Felcsúti Péter, a Magyar Bankszövetség elnöke a napokban a populizmus példájának nevezte a kormány krízisalapját. "A cinikus megjegyzés rávilágított arra, hogy mennyire érzéketlen a bankvilág a hétköznapi emberek problémái iránt" - mondta a szocialista képviselő. A politikus szerint ez tűrhetetlen, hiszen a gazdasági válságot éppen a pénzpiacok profitéhsége illetve kapzsisága okozta, amely sokakat belehajszolt a devizahitelek felvételébe - mondta.

Olvasóink írták

 • 3. Léni 2009. július 26. 15:10
  „l-ke,2-ke!
  Nem szabad ilyen meleg nyári napon nehezet,zsirosat, nagyon fűszereset ebédelni, mert a rossz epemüködés
  meglátszik a hozzászólásaitokon!
  Nézzetek szét a magatokfajtája házatáján is- de részrehajlás nélkül- és rájöttök nincs igazatok!”
 • 2. aranka2 2009. június 21. 13:25
  „Az mszp-nél sak egy gusztustalanabb szervezet van ebben az országban, a bankszövetség, és persze Csányi Sándor, bár ő nem szervezet.”
 • 1. 620829 2009. június 20. 13:51
  „hát van elképzelése a "vezetőinknek" az biztos, vagy már maguk számára koldulnak???????????adják vissza zuslágokon keresztül elvitt nagyon-nagyon sok pénzt............és húzzanak el az északi sarkra, gleccser vadásznak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindultak a magyar turisták Horvátország felé

A tanév befejezése utáni első hétvégén beindult a szezon a letenyei határátkelőn. Tovább olvasom