Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Csányi Sándor tüntette ki Horn Gyulát

Amit nem tett meg Sólyom László, azt megtette az OTP első számú vezetője. Csányi Sándor Fáy András-díjat adott 75. születésnapja alkalmából Horn Gyula volt miniszterelnöknek.

Két hete szinte az egész ország tudja hogy hány éves Horn Gyula. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ugyanis nemrég levélben azt javasolta Sólyom László köztársasági elnöknek, hogy tüntesse ki Horn Gyulát 75. születésnapja (július 5.) alkalmából, a külügyminiszterként és a miniszterelnökként az ország érdekében végzett tevékenységéért.

Sólyom azt mondta, megvárja, amíg az Alkotmánybíróság eldönti, hogy kötelessége-e automatikusan végrehajtania azokat a kitüntetési javaslatokat, amelyekkel nem ért egyet. Az államfő ugyanis rögtön egyértelművé tette, 1956-os szerepvállalása miatt aggályosnak tartja Horn Gyula kitüntetését.

Az Alkotmánybíróság a héten hozott határozatában kimondta, hogy az államfő megtagadhatja kitüntetések átadását, és ahogy várható volt, Sólyom László élt is ezzel a lehetőséggel, és visszautasította Gyurcsány Ferenc javaslatát.

forrás: index.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem Kármán Irén látható a rendőrségi felvételeken?

A rendőrség által bemutatott köztéri kamerák felvételei valószínűleg nem Kármán Irént mutatják, s a… Tovább olvasom