Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

˝Csányi Sándornak kötelező elviselni a kritikákat˝

Csányi nem mondhat olyat, hogy valaki fogja be a száját - mondta Kocsis Máté.
Kocsis Máté szerint Csányi Sándornak közszereplőként kötelező elviselnie a kritikákat és bár megérti, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökeként "rossz állapotban van" a 8-1-re elvesztett holland-magyar világbajnoki selejtező után, de akkor sem mondhat olyat, hogy valaki fogja be a száját.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, a VIII. kerület polgármestere szerdán így reagált Csányi Sándor MLSZ-elnök korábbi nyilatkozatára. Kocsis Máté kijelentette: nem tervez jogi lépéseket Csányi Sándor ellen, akit egyébként "komoly embernek tart", tiszteli az életkorát és a munkásságát, de aki szerinte beírta magát a magyar futballtörténelembe, mert a 8-1-es vereségre ötven év múlva is emlékezni fognak.

Hangsúlyozta: értetlenül áll az ügy fejleményei előtt, amelyet egyébként személyes vitának tart. Hangsúlyozta: a Csányi Sándor által is említett bejegyzését nem mint a Fidesz kommunikációs igazgatója, vagy mint polgármester, hanem mint magyar szurkoló tette, ha ezt az MLSZ elnöke magára értette és így reagált, akkor azt "sajnálja", de a Fidesznek és a politikának ehhez semmi köze.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, hogy magyar szurkolóként nem érzi magát felhatalmazva, hogy kimondja: Csányi Sándornak le kell-e mondania, ugyanakkor a véleményét fenntartja.

Hangsúlyozta: Csányi Sándor állításával ellentétben a VIII. kerület az elmúlt 5 évben 800 millió forintot fordított 18 focipálya építésére. Elismerte: valóban nem működött együtt a kerület az MLSZ-szel a pályák építésében, de ennek az oka, hogy egy konkrét esetben az MLSZ elképzeléseiben 14 milliós kivitelezési költség szerepelt, ugyanezt az önkormányzat saját erőből 4 millió forintból megépítette. Hozzátette: a kerületben sosem volt hat nagyméretű futballpálya, ahogyan évek óta, úgy jelenleg is csak három van.

Az MLSZ vezetője Kocsis Máté közelmúltbeli Facebook-bejegyzésére - amelyben a holland-magyar meccs után a fideszes politikus azt írta, "Gyalázat, szégyen, szánalom! Egervárinál nem szabad megállni..." - úgy reagált, hogy nem annak a kerületi polgármesternek kellene a futballal kapcsolatban kritikát megfogalmazni, aki egyetlen futballpálya létrehozását sem kérte és szorgalmazta, így a VIII. kerületben a rendszerváltáskor rendelkezésre álló 6 pályából mostanra négy maradt. Hozzátette: Kocsis Máté focival kapcsolatban fogja be a száját, annyi terület van, ahol - "mint a Fidesz szóvivője" - "tud hazudni".

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. Roland1000 2013. október 21. 18:12
  „És Lázárnak is... Vajon amikor a feljelentett "csak" egy senki DM-es kommentelő, akkor is így dönt a bíróság? Van valami hír arról, hogy mivel zárult az a per?”
 • 34. kormoska 2013. október 17. 12:10
  „Majd,ha Deutsch és Kocsis urak egy jászsági kis településről felkapaszkodva eljutnak Csányi Sándor szintjére,Ha az alapítványuk révén több ezer tehetséget segítenek a munkába állásig és ha százmilliókat adnak a vacak magyar focira.....,nos majd akkor kritizálhatnak!

  Többen írják hogy Csányi Sándor is csak egy pénzember(oligarcha)....,ez talán igaz,de Csányi urat mégis lehet tisztelni egyéb tevékenységei révén!”
 • 33. florian72 2013. október 17. 11:21
  „"Évtizedeken át a fociból élő maffiózók ölték a magyar futballt. Ma Orbán Viktor terpeszkedik a magyar futball fölött, és szívja el a levegőt a jobb sorsra érdemes fiatal emberek elől. Ahogy az egész ország elől. Igaza van Tóth Ákosnak: ,,Az amszterdami gyepen nemcsak Dzsudzsák Balázsék állnak. Ott vannak a gyerekeink is, ott a tanárok, ott vannak a hallgatók, a rektorok, ott a kórházak, az ápolók, az orvosok, ott állnak a közmunkások, ott rejlik a fűben a pénzünk az illúzióinkkal együtt. A lelátón pedig Orbán Viktor és az emberei szotyiznak és a héjat köpködik."
  (Mihancsik Zsófia: A 8-1-ről Galamus.hu)"”
 • 32. szandokán 2013. október 17. 09:33
  „Kocsis Máté még a járóka szélét harapdálta,amikor Csányi Sándornak már akkora tapasztalata volt a az életröl,amilyen neki soha sem lesz. Kocsis Máté semmi más,mint a Fidesz által jól fizetett,tapasztalatlan kiskoru ficsur.”
 • 31. Pirát 2013. október 17. 09:05
  „#25 - egyszerű emberek is tudják, hogy Róth Manót nem Rákosi Máténak hívták ...csak a bonyolult lelkeknek, okoz ez gondot...
  más : utálom a focit, (ezért nem szólok hozzá) de... ha valaki bírálja Csányit, tegye normális hangnemben !”
 • 30. grafika88 2013. október 17. 09:03
  „<moderálva>”
 • 29. Mustang 2013. október 17. 08:46
  „Kocsis, Deutsch és a többi politikus érték nélküli értéktelen emberek
  azárt politikusok, mert semmihez nem értenek”
 • 28. pog 2013. október 17. 08:44
  „csányi azt hiszi magáról,hogy nélküle megállna az ország.. épp ideje már , hogy rá döbbentik,hogy nem mindenhez ért, csak a milliárdja kellenek...”
 • 27. pirosmedence 2013. október 17. 08:39
  „A fidesz szóvivője szokott hazudni?”
 • 26. alfa258 2013. október 17. 08:16
  „Ezek a fideszes lopós suttyók Csányi poros lábnyomába sem léphetnek! Igaza van joy nak!”
 • 25. egyszerű 2013. október 17. 07:28
  „Matyikát megnézném sportolás közben! Agyoniskolázott fejéről nem feltételezem, hogy kifinomúlt mozgáskordinációval rendelkezne. Szerintem felmentése volt testnevelésből.”
 • 24. tom65 2013. október 16. 22:07
  „Ez a Kocsis gyerek nem közszereplő véletlenül? Akkor neki is tűrni kell a kritikát! Csak mert ha az ő és társai bénázását focinyelvre fordítjuk le, nem 8-1, hanem 20 vagy 30-0 lenne az eredmény. És ez akkor sem hízelgő, ha az előző garnitúra 50-0-jához hasonlítjuk.”
 • 23. CsImre 2013. október 16. 22:03
  „"de akkor sem mondhat olyat, hogy valaki fogja be a száját."

  De van, aki megmondhatja, hogy a másik mit nem mondhat? Magyarán Csányi is fogja be a száját. Színvonalas vita felnőtt emberektől.”
 • 22. mivan? 2013. október 16. 22:02
  „Én nem tudom ezek a suttyók kik meg honnan kerültek elő de idegesítőek az tuti.”
 • 21. mazsolaszolo 2013. október 16. 21:46
  „Kocsis Máté ha nem tud, csak szamárságot beszélni, talán fogja be a száját - ez az én véleményem.

  Tetszik tudni, DEMOKRÁCIÁBAN elvileg mindneki azt mond, amit akar, addig a pontig, amíg oly mértékben nem sértő a kikelentése, hogy az már a becsületsértés büntetőjogi kategóriájába esik.

  Csányinak éppen annyira kell elviselnie a kritikátkat, mint mindenki másnak. Csakhogy a kritika és a kritkaként alőadott durva agresszió között van egy kis különbség.

  Kocsis kisfiam, leülhet. Egyes. Oszt jónapot.”
 • 20. szabójóska 2013. október 16. 21:36
  „Csányi Sándornak gondolni kellene az egészségére súlyos műtétje után Én hagynám az egészet a francba,mert reménytelen.”
 • 19. Gy21 2013. október 16. 21:35
  „Mátéka elkaszáltad magad, <moderálva>”
 • 18. sikeranita 2013. október 16. 21:25
  „Vicces csávó ez a Kocsi Mátéka ! Ő nem közszereplő ? Ennek a sok falábúnak építik a drága stadionokat ? Libalegelőre valók !D Tomika meg jobb ha halgat hiszen neki is köze van egy csapathoz és mégsem tud ébkézláb csapatot össze hozni ! Suttyó!”
 • 17. joy 2013. október 16. 21:15
  „Csányinak most is igaza van!

  A prosztó prolitika süllyesztette a béka alá a focit.
  Mind ahányszor beledumál, egyre mélyebben tapossa a mocsokba.”
 • 16. Commander-V2 2013. október 16. 21:14
  „Hazug fideszes. Inkább tényleg fogja be a száját. Ha magától nem csinálja, majd a közvélemény fogja intézni.”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önkéntes pszichológusok próbálják kiszűrni az álgyógyítókat

Önkéntes pszichológus csapat próbálja kiszűrni az internetről a magukat szakembernek kiadókat. A… Tovább olvasom