Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Csapadékárok, csapadékkárok

Panaszok, panaszok, panaszok. December óta csinálják Szenterzsébeten a csapadékelvezető árkokat és november 15-én kell átadniuk a munka második ütemének gyümölcsét. A legtöbben azért haragszanak a munkálatot végző fővállalkozóra, mert egy-egy utca előtt nem fedi be a csapadékárkot. Az utcák mérete miatt a lakók megszokták, hogy félig a füves-földes vízelvezetőn parkolnak, a betonárkot azonban jobb, ha elkerülik, mert onnan csak a daru szedné ki a belecsúszott kocsit. Ugyanakkor hallottunk ellenkező panaszt is: a Viola utcában befedték az árkokat, s így azokat – egy asszony szerint – lehetetlen lesz kitisztítani.

A kivitelező Kovács László lapunknak elmondta: a tervező gondolta úgy, hogy a szélesebb utcákban fedetlenül hagyják az árkokat, míg a keskenyebbjében számolnak a parkolási nehézségekkel. Volt panasz a nyári esőzésekre is, az árkok között – a kereszteződésekben – még sok helyütt nem volt kész az átvezető, s az egyébként is szinten aluli házakba beömlött a víz. Kovács László szerint azonban egy olyan felhőszakadás, mint a nyári, mindenütt felfordulást okozna, ahogy okozott is városszerte.
Kalmár Ákos úgy véli, a lakóknak jó pár panasza jogos volt, elsősorban a munkálatot végzők hangnemét illetően. Mint a képviselő fogalmaz – az urak kicsit magas lóról beszélnek az emberekkel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Józsi nélkül elment a bajnokság

Megviselte ez az év a győri Csiszár Józsefet, a Komszol tekecsapatának versenyzőjét. Tovább olvasom