Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Csapás

a lakás-

maffiára

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium a földhivatalokban bevezette a változásfigyelő – értesítésküldő szolgáltatást – tájékoztatta lapunkat Bolla Gyula megyei hivatalvezető.
Április 3-tól magánszemélyek is kérhetik a földhivataloktól, hogy az ingatlanaik tulajdoni lapjain történt változásokról huszonnégy órán belül értesítést kapjanak. A rendszer már tavaly szeptember 15-től működik a „közületi” felhasználók számára, az ügyfelek igényei alapján mostantól a magánszemélyek is igénybe vehetik. Az ügyfél SMS-ben, illetve e-mailben kérheti, értesítsék, bármilyen változás történik ingatlanai tulajdoni lapjain. A helységnevet, helyrajzi számot és a bejegyzett változást tartalmazó értesítésből kiderülhet, ha az nem a tulajdonos tudtával történt. Az intézkedésre azért volt szükség, mert a lakásmaffia elleni bűncselekmények döntő többségében az ingatlant a tulajdonos tudta nélkül „adják el”. Az értesítésektől az ilyen típusú bűncselekmények megakadályozását várják.
Az értesítési megbízás megadását az ügyfelek – személyi igazolványuk birtokában – bármelyik hivatalban kezdeményezhetik. Az egy évre szóló megbízás több ingatlanra, de csak egy értesítési címre adható, árát „csomagokra” bontva állapították meg: a legolcsóbb nettó 2500, a legdrágább nettó 6900 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom