Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Császy Zsolt szerint politikai per folyik ellene

A sukorói ingatlancsere ügyében meggyanúsított Császy Zsolt szerint politikai per folyik ellene; a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt értékesítési igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában pénteken azt mondta: az ügy és a nyomozás nem a tényekről és a jogról szól, hanem a politikáról.
A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt 2009 áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok 2008 júliusában történt cseréjével összefüggésben. A gyanú szerint egy, a magyar állam és egy magánszemély tulajdonában lévő földterület cseréje következtében 1,3 milliárd forintos kár érheti az államot. Császy Zsoltot bűnsegédként elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés kísérletével gyanúsítják.

A volt igazgató a műsorban azt mondta: március 10-én gyanúsítottként hallgatták ki a sukorói ügyletsorozatban eljárt egyik értékbecslőt és kiegészítették vele szemben a gyanúsítást. Ezzel kapcsolatban több elemet nem közöltek vele, az ügyészség sajtóközleményéből értesült például arról, hogy az ingatlanegyüttes értékében milyen változások történtek.

Elmondta azt is: a nyomozás alatt nem engedték a sajtó nyilvánossága elé, amit azzal indokoltak, hogy az a nyomozás érdekét befolyásolná. Ezután az ügyészségtől meglepő módon azt látta, hogy ők hoznak nyilvánosságra olyan tényeket, ami a nyomozáshoz szervesen hozzátartozik és fontos lehet.

Császy Zsolt beszélt arról is, hogy szerinte az ügy és a nyomozás nem a tényekről és a jogról szól, hanem a politikáról. Arra a kérdésre, hogy az eljárás során mondták-e neki azt, hogy ha olyan dolgokat állít, ami az előző vezetésre negatívan hat, akkor nem lesz bántódása, azt felelte: nem, ilyet nem mondtak. "Más kérdés, hogy az előzetes letartóztatás elrendelése önmagában alkalmas lehet arra, hogy valakinek a véleményét, emlékezetét megváltoztassa". Tudomása szerint a kihallgatottak közül többek idegei felmondták a szolgálatot anélkül is, hogy előzetesbe kerültek volna.

A műsorvezető megkérdezte a volt értékesítési igazgatótól, hogy politikai perről van-e szó, amire Császy Zsolt igennel felelt. Szerinte több jel is erre utal: maga az, hogy politikusok kezdték el felvetni a témát, politikai naplapban jelentek meg bizonyos írások ezzel kapcsolatban és a nyomozás bizonyos elemei politikai lapokban jelennek meg.

Olvasóink írták

 • 3. deszkás 2011. április 09. 16:14
  „És nem Csongrád megyei vagy.”
 • 2. achilleus 2011. április 09. 12:48
  „"maga az, hogy politikusok kezdték el felvetni a témát"

  Igen már Oszkó Péter felvetette."(...) Oszkó Péter. Hozzátette: ha valaki keményen bánt a befektetőkkel Sukoró-ügyben - pereket indított azért, hogy telekcserét megállítsa-visszafordítsa, és az állami tulajdon védelmét garantálja minden egyes ügyletben - az ő maga volt pénzügyminiszterként."
  --- vajon Oszkó Péternek miért kellett pereskednie? Azért, hogy ez az ügy ne legyen olyan "befejezett", mint a Moszkvai Kereskedelmi Központé. Vajon kik juttatták olyan helyzetbe a beruházást, hogy Oszkónak pereskednie kellett? Nem véletlenül Tátrai, Császy, Bajnai és Gyurcsány. (Na és a blúmok, mint Moszkvában.)”
 • 1. deszkás 2011. április 09. 06:41
  „Bős Nagymaros II.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orbán az IMF vezérigazgató-helyettesével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök hivatalában fogadta John Lipsky-t, a Nemzetközi Valutaalap (IMF)… Tovább olvasom