Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Csatlakozott a TeSzedd akcióhoz a közszolgálati média is

A közszolgálati média összes csatornája csatlakozott a környezetvédelmi államtitkárság által másodízben meghirdetett önkéntes hulladékgyűjtő akcióhoz.
Örömmel csatlakozott a közszolgálati média összes csatornája a környezetvédelmi államtitkárság által másodízben meghirdetett önkéntes hulladékgyűjtő akcióhoz, és segíti annak sikerességét minden általa elérhető kommunikációs eszközzel - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgatósága az MTI-vel.

Úgy fogalmaztak: "tettük ezt annál is inkább, mert a közszolgálati televízióban csaknem húszéves hagyománya van a hasonló akciónapoknak. Most összesítve erőinket, a civil aktivitáson és lelkesedésen túl a Vidékfejlesztési és a Belügyminisztérium olyan infrastrukturális hátteret biztosít az íországtakarítókí számára, amely megsokszorozza erőinket".

Reményeik szerint a várható sikerhez, a szervezés hatékonyságához hozzájárul a közmédia szinte példátlan intenzitású kampánya. Rádiócsatornáikon, televíziós műsoraikban három hét alatt 97 alkalommal, 570 műsorpercben, azaz csaknem 10 óra tiszta műsoridőben foglalkoztak a témával. Ezenkívül ötféle figyelemfelkeltő spotot készítettek, amelyet szintén naponta többször sugároztak csatornáikon.

Mint írták, a vendégek és a témák kiválasztásánál elsősorban a civil szférára építettek; a TeSzedd akció nagykövetei a közmédia népszerű képernyősei és ismert civilek.

Rámutattak: a projekt bemutatásából, általában a hulladékgazdálkodással, a hulladék újrahasznosításával foglalkozó összeállításokkal, a "szemetelni nem bűn" attitűd megváltoztatásával, a civil összefogás erejének bemutatásával szinte minden közéleti magazin, szolgáltató műsor, a hírszolgáltatás, sőt még a kulturális szerkesztőség is kivette részét.

A közszolgálati médiumok szombat reggeltől estig nyomon követik az eseményeket. Az m1 Ma Reggel című és a Kossuth Rádió Szombat Reggel című magazinja az előkészületekről, a Szombat Délelőtt című rádióműsor a már megkezdett munkáról, a déli Híradó és Krónika az addig eltelt fél nap eseményeiről tudósít.

Az m1 szombat délután 90 perces rendkívüli adással jelentkezik 15.00 órától 16.30-ig. Itt mutatják be az egész nap forgató stábok riportjait, a legérdekesebb, a legextrémebb helyzeteket és helyeket. A nap további eseményeit estig követik a közmédia televíziós és rádiós hírműsorai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fellendülőben a magyar turizmus

Az idei a turizmus meghaladhatja a válság előtti szintet - állítja Bánki Erik. Tovább olvasom