Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Csekkel támogatott üdülés

Strandokon, uszodákban és gyógyfürdőkben is használható lesz az idei szezon elejétől az üdülési csekk.
Idén 600 ezren jutnak kedvezményes üdülési lehetőséghez, jelentős részben olyanok, akiknek e nélkül nem lenne lehetőségük az aktív pihenésre. Jelenleg majdnem négyezer szálláshelyen, turisztikai és szabadidős szolgáltatónál fogadják el az utazási csekkeket fizetőeszközként.

A szálláshelyek kifizetése mellett vásárolható vele többek között vonat- és hajójegy is, de elfogadják fizetőeszközként a fővárosi állatkertben és több étteremben, ettől az évtől pedig már a strandokon is.
Idén az első negyedévben 97 ezren kaptak üdülési csekket munkáltatójuktól, átlagosan 35 ezer forint értékben. Győrött a megyeháza mellett lévő Tourinform-irodában lehet még igénylőlapot kérni, ami mellé csatolni kell a jövedelemigazolásokat is.

A dokumentumok postára adási ideje április 30., a cím, ahová a küldeményeket várják: Nemzeti Üdülési Alapítvány, 1519 Budapest, Pf. 563. Írásos értesítést csak a sikerrel pályázóknak küldenek. A központban döntenek az odaítélésről, és onnan küldik ki később a csekket is. A támogatás összege 10 ezer forintos önrész mellett 30–35 ezer forint lehet. A támogatás összegét egyedileg bírálják el. Az üdülési csekket alacsony jövedelemmel rendelkező családok és nyugdíjasok is megkaphatják. Akik nem állnak munkaviszonyban, vagy akik munkahelyükön nem kaptak utalványt, az alapítványtól igényelhetnek csekket, ha megfelelnek a követelményeknek. Az aktívak és a regisztrált munkanélküliek közül az minősül rászorultnak, akinek havi bruttó átlagjövedelme nem éri el a 85 ezer forintot, míg a többiek közül az, akinek havi ellátmánya 74.100 forint alatt van.

Az üdülési csekk a kibocsátás dátumától számított egy évig váltható be mintegy négyezer hazai szálláshely-, turisztikai, kulturális, szabadidős, utazási szolgáltatónál. A témáról bővebb információk olvashatók a következő internetes oldalon: www.udulesicsekk.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom