Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

Csepeli lövöldözés: a megsérült biztonsági őr gyilkolt

Az alapítvány vezetője és az egyik tanár halt meg a csepeli iskolai lövöldözésben szerdán este. Két gyanúsítottat vettek őrizetbe: a lövöldözésben megsérült biztonsági őrt és a gazdasági igazgató-helyettest. Őket az emberölés napján bocsátották el sikkasztás gyanúja miatt.
Sikkasztás miatt küldték el a munkahelyéről szerdán a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola gazdasági igazgató-helyettesét és a biztonsági őrt. 3-4 millió forintot tűntettek el. A gazdasági igazgató-helyettes emiatt szerda estére beszélt meg egy találkozót az alapítványi igazgatóval, aki elhívta az egyik tanár kollégáját is. A gazdasági igazgató-helyettes a szintén elbocsájtott, egyébként büntetett előéletű biztonsági őrrel érkezett. A 32 éves tanárnál később találtak egy magnetofont, amely rögzítette a beszélgetést és a gyilkosságot is. Csaknem fél órán keresztül beszélgettek, hogy pontosan miről azt egyelőre nem tudni. A lövések ezután dördültek. Ekkor egyébként már csak az őr tartózkodott a helységben, ő adta le az öt lövést. Kettő az alapítványi igazgatóval, kettő pedig a pedagógussal végzett. Végül a saját tenyerét is átlőtte, így akart alibit igazolni - közölte közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján Bodnár Zsolt, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese és Keszthelyi József, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályvezetője.

Az iskolában egyébként az egész épületet figyelő kamerarendszer működik, amely egy szerveren tárolja a rögzített felvételeket. A szerverszoba ajtaját a biztonsági őr rúgta be, a számítástechnikai eszközt pedig a gazdasági igazgató-helyettes vitte megával. Azt állítja, hogy a közelben a Dunába dobta. Ezt a rendőrök elképzelhető, hogy már csütörtökön délután keresni kezdik.

A rendőrök a biztonsági őr viselkedése és a helyszínen talált, nem egyértelmű nyomok miatt fogtak gyanút. A szerver elrablása is azt feltételezte, hogy a tettesek ismerik az épületet, tehát belső emberre kezdtek gyanakodni. Az őrt az éjjel kórházba vitték és megműtötték, most rendőrök őrzik. Még nincs kihallgatható állapotban, sokkot kapott. A gazdasági igazgató-helyettes is a helyszínre érkezett az éjszaka, őt már nem engedték haza - mondta Keszthelyi József.

Előzmények

Egy símaszkos férfi szerdán este háromnegyed hét előtt ment be Csepelen a Széchenyi István utcán lévő Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolába, ahol lövöldözni kezdett - mondta még szerdán este a helyszínen Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Az általa meglőtt két ember, az intézményt fenntartó alapítvány vezetője és egy tanár nem élte túl a támadást.

A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola. Fotó:: csiszi.cjb.hu
A Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskola. Fotó:: csiszi.cjb.hu

A lövöldözés idején nem volt rendezvény az iskolában, és gyerekek sem voltak bent. A történtek után Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. A helyszínt a rendőrök lezárták, a környéken pedig úgynevezett ellenőrző-áteresztő pontokat állítottak fel.

Takács József. Fotó: csepelimszp.hu
Takács József. Fotó: csepelimszp.hu

Az egyik áldozat az alapítvány vezetője, Takács József, a XXI. kerület szocialista frakciójának helyettes vezetője, korábban alpolgármester volt, a másik áldozat pedig az igazgatóhelyettes, P. László pedig szintén egy helyben ismert szocialista szimpatizáns.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. jergiz 2009. január 09. 10:49
  „Embertelen emberek- de a kényszer az nagy úr. A pénzért gyilkolni - ilyen átlátszó módon kiagyalni.
  Azért a büntetésük, még ha életfogytiglan is lesz nem arányos az elkövetett bűnnel.”
 • 36. joy 2009. január 09. 06:36
  „Nem az a baj, hogy az őrt nem rabolnák el eszéért, hanem az, hogy még mindig alkalmaznak priuszos bűnözőket biztonsági őrként!”
 • 35. achilleus 2009. január 08. 20:02
  „h65535 2009.01.08. 19:52
  "Azért megkérdezném a kedves munkaadókat is, hogyan lehet büntetett előéletű embert biztonsági őrkén alkalmazni!?"

  Vajon kik lehettek a munkaadók? /Vélhetően aki fel is mondhatott neki (azaz a későbbi áldozata), de lehetséges, hogy a felbujtó ajánlotta be./ Ahogy elnézem eléggé egyszínű a társaság. /Sőt Csepel 2 országos választókerületében is 2 szoci országgyűlési képviselő ül./ csepelimszp.hu”
 • 34. h65535 2009. január 08. 19:52
  „Nemhogy IQ bajnok, hanem elvileg korábban már volt dolga a törvénnyel is.
  Azért megkérdezném a kedves munkaadókat is, hogyan lehet büntetett előéletű embert biztonsági őrkén alkalmazni!?
  Egyébként az ilyen nem becsukni kellene, hanem fellógatni vagy őt is lelőni!”
 • 33. achilleus 2009. január 08. 19:28
  „Az áldozat képe alatti linket bemásolva, a vezetőség névsorában szerepel a felbujtó neve is. Még most is!”
 • 32. szegedix 2009. január 08. 18:54
  „Szörnyű, hogy a jogrendszerünk nem fogja vissza az ilyen őrülteket! Mit kapnak? 15 évet? 10-t? Hogy lehet bűnöző biztonsági őrt alkalmazni? Hogy lehet sikkasztó egy biztonsági őr? Gazdasági igazgató bünöző? Elképesztő! Az is, hogy ez az intézmény deviáns, kábítós fiatalokat tanít? Mi van itt? NEM AKARUNK ILYEN VILÁGOT! TESSÉK MEGELŐZNI ! Jogalkotók gondolkozzanak!”
 • 31. netuddki 2009. január 08. 18:44
  „IQ bajnok biztonsági őr!”
 • 30. netuddki 2009. január 08. 18:02
  „Tiszta Amerika!”
 • 29. achilleus 2009. január 08. 16:25
  „"2009-01-08 15:12
  Szocialista politikus a kettős gyilkosság társtettese
  A szerda esti csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának helyettes vezetője, az egyik gyanúsított pedig az MSZP volt önkormányzati képviselőjelöltje."

  No comment.”
 • 28. csanyiv 2009. január 08. 15:13
  „Ferrari, még mindig félreérted, mondataid alapján. Konkrétan, fuss neki a cikk elejének még párszor!”
 • 27. flexsnake 2009. január 08. 13:07
  „,,egyébként büntetett előéletű biztonsági őrrel"... és ki a faszom alkalmazta?
  Hihetetlen hogy pár milkóárt de méág pár ezerért is képes valaki gyilkolni.Pár hülye papirfecniért.”
 • 26. Tisza 2009. január 08. 12:54
  „Mivel a Délmagyar az egyik tegnapi, ma is fentlévő cikkében az egyik súlyos garázdaságot elkövető gyanúsítottról leírta, hogy milyen etnikumhoz tartozik, remélem ettől kezdve következetesen tartja magát ehhez a gyakorlathoz.
  Tehát minél hamarabb megtudjuk, hogy a csepeli gyilkossággal alaposan gyanúsítható biztonsági őr milyen nemzetiségű.
  Addig csak találgatni tudok: Vajon fehér bőrű magyar? Barnabőrű cigány? Göndör, fekete hajú zsidó? Szeplős, vörös sváb? Estleg valamilyen másfajta?
  Ne hagyjanak kétségek között!
  Se most, sem egyetlen bűnügyi hírnél sem!”
 • 25. hazaipalya 2009. január 08. 12:43
  „mi az az indeksz?”
 • 24. Lutetia 2009. január 08. 12:41
  „Az Indexből az is kiderül, hogy a biztonsági őr csalásért és közokirat-hamisításért volt korábban büntetve. Hogy lehet egy ilyen előéletű embert biztonsági őrként alkalmazni (egy iskolában)?? Egy ilyen álláshoz nem kell erkölcsi bizonyítvány?”
 • 23. Ferrari 2009. január 08. 12:34
  „mennyire félreértelmeztem az első híreket:
  Azt hittem megint iskolás gyerekek brutalitásáról van szó.

  Vagy csak azért nem mondták be már tegnap este a híradóban pontosan mi is történt, mert konkrétan 2 szocialista politikus sikkasztási ügye áll a gyilkosságok mögött?”
 • 22. catroot 2009. január 08. 12:28
  „...büntetett előéletű biztonsági őrrel érkezett... Ennyi!”
 • 21. .suhym. 2009. január 08. 12:05
  „"..
  Az egyik áldozat az alapítvány vezetője, Takács József, a XXI. kerület szocialista frakciójának helyettes vezetője, korábban alpolgármester volt, a másik áldozat pedig az igazgatóhelyettes, P. László pedig szintén egy helyben ismert szocialista szimpatizáns..."

  Kit érdekel, hogy melyik pártot erősítették, sajnálatos módon megöltek két EMBERT!!!”
 • 20. +36 2009. január 08. 12:04
  „7. hozzászólás nem,nem,soha

  nem csak szánalmas! sokkal több annál : GUSZTUSTALAN!!!

  ............................................................................................

  az 5 Millió ezek szerint úgy lett kiírva, hogy már akkor ez első pillanatban is tudták: a biztonsági őr és a társa lehet az elkövető!!!

  made in hungary”
 • 19. Zs 2009. január 08. 11:58
  „A két - egyébként meg balfék - figura meg halmozott esetekért vonulhat be a hűvösre ...”
 • 18. achilleus 2009. január 08. 11:35
  „Kész. Hangfelvétellel igazoltan megvan a két gyilkos.”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőit

Két embert vettek őrizetbe a csepeli kettős gyilkosság miatt: a bűncselekmény során megsérült… Tovább olvasom