Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Cser-Palkovics András: az MSZP alkalmatlan a kormányzásra

Az MSZP alkalmatlan a kormányzásra, és itt az ideje, hogy elálljon a változás útjából - mondta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.
Az MSZP ugyanis azzal, hogy a legnagyobb ellenzéki párt szombati országos választmányi gyűlésen elhangzottakkal kapcsolatban csak a krízisalapról elmondottakra reagáltak, beismerte, hogy ma Magyarországon csak egyetlen politikai erő iránt van meg a megfelelő bizalom, és az a Fidesz. Beismerték azt is, hogy az emberek egyedül a Fideszre tekintenek úgy, mint arra a pártra, "amely meg tudja állítani az ország süllyedését, és képes elindítani az országot a felemelkedés útján" - jelentette ki.

Az ellenzéki politikus közölte: a szocialisták beismerték reagálásaikban, hogy "a kormány nem más, mint politikai adócsalók gyülekezete, akiknek semmi sem szent azért, hogy saját hatalmukat fenntarthassák", illetve azt is, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-korszak a letartóztatott polgármesterek, az offshore politikusok és a rabosított titokminiszterek korszaka, amelyet le kell zárni".

Egyúttal beismerték azt is, hogy "az MSZP zsugorodik, radikalizálódik és nincsen politikája, nincsen épkézláb vezetője, kizárólag üzleti érdekei vannak" - folytatta.

Cser-Palkovics András kifejezésre juttatta: azok az emberek, akiken "állítólag segíteni akartak a krízisalappal, azok nem saját maguk hibájából kerültek bajba, hanem a szocialisták rossz kormányzása juttatta el őket oda". "Egyértelműnek" mondta, hogy semmi szükség egy új alap létrehozására, mert léteznek olyan szociális alapok, amelyek alkalmasak lehetnének ezeknek a feladatoknak a betöltésére akkor, ha ezt a kormány költségvetési forrásokkal támogatná.

A helyettes szóvivő rámutatott: vannak nagycsaládosokat, fogyatékkal élőket segítő alapok, léteznek egyházi, karitatív tevékenységet végző szervezetek, és működik az önkormányzatok által fenntartott szociális támogatási rendszer, amely segít a rászorultakon.

"Ha komolyan vennék a szocialisták saját szavaikat, akkor egyrészt visszatennék azt a pénzt a kaszába, amit onnan elvettek, másrészt (...) a meglévő alapokat, támogatási formákat segítenék, és nem vennének el például 120 milliárd forintot az önkormányzatoktól" - fogalmazott.

Olvasóink írták

 • 4. KovácsPistike 2009. július 12. 21:48
  „3. hozzászólás garbon 2009.07.12. 18:06
  "Cicil társadalmi kormányzási forma felelne meg az országnak teljes egészében."

  Ezt most hogyan értelmezzem? Cicis? :)”
 • 3. garbon 2009. július 12. 18:06
  „A Cser-Palkovics olyan mind Lendvai ugyan azt az egy szöveget szajkózza minduntalan. Nem hiszem , hogy a FIDESZ alkalmas volna az ország irányitására. Cicil társadalmi kormányzási forma felelne meg az országnak
  teljes egészében. A nép közvetlenül választana miniszterelnököt és kormányt és a pártokra nincs szükség
  mert a társadalmat csak megosztják. Minden megválasztott politikus annyi bért kap amennyit teljesít,
  be kell vezetni a teljesítmény korlát volument. Nem kereshetnek többet mint a minimálbér tíz szeressét,
  ingyen szolgálati autó , ingyen étkezés, utazás orvosi kezelés, ruha megvétele nem pénzbeli megváltás ezen felül semmi más juttatás nem jár legyen az kormány tag, vagy képviselő.”
 • 2. gardista1122 2009. július 12. 17:37
  „FÉL ÉVE MÉG 200 KOMMENT VOLT ITT. KIEGYEZÉS VAN A HÁTTÉRBEN? VERÉB MONDJA BAGOLYNAK ;-)”
 • 1. Lehiggadt 2009. július 12. 17:31
  „Bagoly mondja verébnek:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VOLT Feszt: hoax a halálra taposott lány sztorija

Sopron - E-mailben, hozzászólásban, városi mendemondában terjed a VOLT Fesztiválon halálra taposott… Tovább olvasom