Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

Cserépangyalok

Bármelyik polcon, vagy akár egy falmélyedésben is illedelmesen elüldögélnek ezek a karácsonyváró angyalkák.

Hozzávalók:

agyagcserép, papírmasé golyó vagy festett babafej, angyalhaj, fehér zsenília drót, fehér dekorgumi lap, vékony aranyszínű drót, egy-egy apró fa csillag vagy szív, vékony zsinór, tetszőleges színű és arany dekorfesték, levegőn száradó gyurma.

Elkészítése:

Fessük be az angyalok testét alkotó kis agyagcserepet tetszőleges színűre. Tovább díszíthetjük ráfestett mintával vagy a cserépre ragasztott aranyszínű flitterekkel, csillagokkal.

 MÉG TÖBB KARÁCSONYI BARKÁCSÖTLET >>


Állítsuk össze az angyalok fejét: ha fehér papírmasé golyót használunk alapnak, fessük át testszínű festékkel, majd száradás után vékony alkoholos filccel rajzoljuk rá a szemet és a szájat. Ha kész babafejet használunk, természetesen erre nincs szükség. Az angyalhajból vágjunk megfelelő hosszúságú fürtöket, majd általános ragasztóval erősítsük őket a fejtetőre. Vágjunk le egy néhány centis darabot a vékony aranyszínű drótból, hajlítsunk belőle glóriát, majd óvtosan szúrjuk a papírmasé golyóba. Ragasszuk a fejet a felfordított cserépre.
A zsenília drótot hajlítsuk meg egy kicsit, ragasszuk a fej mögé a cserépre, majd vágjuk méretre a "kezeket". Ragasszuk a drótvégekre a szívet vagy csillagot.

A fehér dekorgumi lapra puha ceruzával rajzoljuk fel az egy darabból álló szárnyat, ollóval vágjuk ki, majd ragasszuk a cserép hátuljára.  
Csípjünk le a levegőn száradó gyurmából két kis darabot, formáljunk belőlük gombócot, majd alakítsuk ki a lábfejeket. Ha megszáradtak, fessük le őket arany festékkel, ragasszuk hozzájuk két darab aranyszínű zsinór egyik végét, a másikat pedig a cserép szájának belső oldalához.              

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A világ legfiatalabb színházi szerzője

Különleges bemutató helyszíne volt minap a Vaskakas Bábszínház. Ősbemutatónak tapsolhatott a… Tovább olvasom