Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Cserkésztáborban ünnepeltek a hungaristák

A rendőrség által betiltott "becsület napjának" megünneplését a Magyar Cserkészszövetség egyik Budapest környéki táborában ünnepelték meg a hungarista szervezetek - írja hétfői számában a Népszabadság, amelynek tudósítóját is meghívták a rendezvényre.
Az ünnepség megtartására kiszemelt téren fakereszt, rajta világháborús rohamsisak.

Az egyenruhás csoportok - a nézelődőkkel együtt néhány százan vannak - különféle jelzéseket viselnek, az árpádsáv szemmel láthatóan alapkövetelménynek számít - írja a meghívott tudósító, akitől azt kérik a szervezők, hogy cikkében tartózkodjon a "náci" és a"fasiszta" kifejezés használatától.

A hungaristák a Jobbikot is a "zsidó pártokrácia" képződményének tekintik, a napilapnak nyilatkozó ifjabb Györkös István, a Magyar Nemzeti Arcvonal egyik vezetője biztosra veszi, hogy a Magyar Gárda tagjai csatlakozni fognak a napjainkban formálódó új rendhez.

A Magyar Cserkészszövetség Elnöksége a megjelent cikkre reagálva a következő nyilatkozatot juttatta el a sajtóhoz:

"A Magyar Cserkészszövetség (MCsSz) szerződéses viszonyban lévő, független, önállóan eljáró alvállalkozóval üzemelteti a parkot. Az MCsSz vezetése a rendezvényről nem tudott, és nem is járulhatott hozzá annak lebonyolításához. Tiltakozunk szövetségünk bármely politikai célokkal rendelkező társulással való összemosása ellen, mert a cserkészet egy önkéntes, vallásos, politikamentes, ifjúságnevelő mozgalom. Az MCsSz Elnökségének kérését elfogadva a park üzemeltetője az eseménnyel kapcsolatos 50.000 Ft-ot a Cserkész Világszervezeten keresztül a haiti földrengés kárainak enyhítésére ajánlja fel a Haiti Cserkészszövetségnek."

Olvasóink írták

59 hozzászólás
 • 59. flexsnake 2010. február 17. 11:08
  „:D jókat nevetek a szélsőséges kommenteken, tényleg fogalmuk nincs a dolgok működéséről :D”
 • 58. Csecs 2010. február 16. 00:20
  „54. Azt az engedélyt bármikor visszavonhatják és teszek róla, hogy vissza is vonják. Vagyis teszel te magad róla. Tettél, bocsánat. Ez már csak idő kérdése. Pont a pszichológus fogja kimondani a verdiktet, nézd csak meg. És örülj, ha csak a gázpisztolyod bánja!

  55. Ki a ..... az a Gusztos? Annak az 1% alatti szélsőségesen liberális törpepártnak a megmondóembere, aki ráadásul egy szimpla érettségivel hoz döntéseket az Országgyűlásben??? Nagy súlya lehet a véleményének. Kb. mint egy diszkrét egérfingásnak!”
 • 57. Nostradamus 2010. február 15. 22:21
  „50: Flex, rólad mindent elmond, hogy felszabadításnak nevezed...”
 • 56. Hmmm... 2010. február 15. 19:57
  „Szelsosegeket nem szabad megengedni egyik iranyban sem!”
 • 55. flexsnake 2010. február 15. 19:24
  „A jobbik gárdája részt vett a cirkuszon. Ezt nem szabad elfelejteni.
  Gusztus azt mondta a jobbik és a gárda neonáci!”
 • 54. flexsnake 2010. február 15. 19:23
  „51. nem tartozik a tárgyhoz de azért elmondom: viselési engedélyem van, értsd úgy: mindig viselhetem utcán is, ahogy szoktam. Nincs mit rejtegetni, csinálom a helyet a te képeidnek ;)”
 • 53. Csecs 2010. február 15. 14:24
  „44 szeptemberében aztán megérkeztek az oroszok akik végigrabolták az országot, 45 évig élősködtek rajtunk, és több kárt okozott a jelenlétük mint a 150 éves török uralom és Kun Béláék magyarokat kiírtó terve együttvéve. Ma is őrzik azokat a dokumentumokat amit Sztálin a saját írógépén írt és a sorrendet tartalmazta.Ezt az íratot csak Berija és az NKVD kapta meg. Az NKVD speciális alakulata 45végére már lengyelország lakosságát írtotta volna ki, mint azt a tisztikarral tette Katyn mellett 5 évvel korábban, majd a magyarokat és a német határig csak oroszokat kívánt letelepíteni. VÖRÖSÖKET NEM ÜNNEPELÜNK!”
 • 52. Csecs 2010. február 15. 14:20
  „Emlékeztető. Mi is történt 45 február 11-én?
  A hatalmas bolsevik túlerő láttán elhatározták, hogy a német-magyar-átállt orosz hadtestek törjék át az ostromgyűrűt és a "román módszer" - vagyis az átállás és árulás helyett törjenek ki nyugat felé. Vagyis megfontolt elhatározás alapján indult meg a menet. Ami sajnos már csak erkölcsi győzelmet jelenthetett. Mint látható, a "felszabadulás" ünneplése sztálin és a bolsevizmus ünneplése, szó nincs felszabadítókról mert akkor a vöröskatona egyet jelentett a rabló, erőszakoló barbárral. Hős magyar honvédekk voltak a megszállás alatt. Semmi ünnepelni való nincs a muszka és hozzácsapódó oláh-jiddis csőcselékben.”
 • 51. Csecs 2010. február 15. 14:13
  „<moderálva>

  48: Hol látod te a JOBBIK Magyarországért Mozgalom nevét?
  Ezt a "szemetet a szemétbe" című "antifa" lózungot ne nagyon hangoztasd, mert könnyen a visszájára sülhet el :)
  A nyilasok meg rég elvesztek. Vagyis átalakultak. Először partizánná, aztán ávóssá, utána munkásőrré, a végén pedig antifasiszta szabadsághőssé. Úgyhogy nem tudom, mit sziszegsz...”
 • 50. flexsnake 2010. február 15. 14:11
  „44 szeptemberében aztán megérkeztek az oroszok akik végre felszabadították az országot, kicsitt itt felejtették magukat de kevesebb kárt okozott a jelenlétük mint hitler magyarokat kiírtó terve. Ma is őrzik azokat a dokumentumokat amit hitler a saját írógépén írt és a sorrendet tartalmazta.Ezt az íratot csak a parancsnokság kapta meg. Az SS speciális alakulata 45végére már lengyelország lakosságát írtotta volna ki, majd a magyarokat és oroszországig csak árjákat kívánt létrehozni. NÁCIKAT NEM ÜNNEPELÜNK!”
 • 49. flexsnake 2010. február 15. 14:08
  „Emlékeztető. Mi is történt 45 február 11-én?
  Hitler elrendelte hogy a náci-magyar hadtest induljon meg az oroszok felé. Vagyis náci parancsra indult meg a menet. Ami szerencsére szart sem ért. Mint látható ennek ünneplése hitler és a nácizmus ünneplése, szó nincs magyar katonákról mert akkor magyar katona nem létezett. Nácimagyar katonák voltak a megszállás alatt. Semmi ünnepelni való nincs a nácikban.”
 • 48. flexsnake 2010. február 15. 14:04
  „A résztvevők:
  Résztvevő szervezetek:
  Aranykopjások Egyesülete,
  Magyar Nemzeti Arcvonal,
  Nemzeti Őrsereg,
  Őrző Magyar Gárda Mozgalom,(3)
  Pax Hungarica Mozgalom,
  Székely Pajzs,
  Új Magyar Gárda Mozgalom.

  Szóval a jobbik ne hazudjon hogy ők nem vettek részt!....”
 • 47. flexsnake 2010. február 15. 14:01
  „moderálva”
 • 46. flexsnake 2010. február 15. 13:59
  „moderálva off”
 • 45. CID 2010. február 15. 13:49
  „44. Akkor nácik sem :)”
 • 44. ClarkGriswald 2010. február 15. 13:36
  „43: nem gyanús hogy kommunisták már nincsenek?”
 • 43. zod 2010. február 15. 12:41
  „A kommunisták pedig megkoszorúzták a szovjet terrornak állított emlékművet Budapest központjában..”
 • 42. SS. 2010. február 15. 12:30
  „nem kötelező elhinni, csak el kell gondolkodni... http://www.youtube.com/watch?v=rIEoHl31XZg&feature=related”
 • 41. Csecs 2010. február 15. 12:24
  „30: A terjedő kommunizmust szorította vissza. Érdekes módon Ukrajnában a szovje megszállás után felszabadítóként tekintettek rájuk, egy-két ..... kivételével, de őket meg vitték a németek hadimunkára lengyel és német területre (nekik h.l.k.szt). A komcsik meg szépen hazamentek Moszkvába egy időre.
  Biztos rosszul tudom, de Budapestet nem a németek és nem a nyilasok rabolták végig. Sőt a fosztogató katonákat HELYBEN főbelőtték, erre számos példa akadt. És nem ünnepelni kell, mert október 6-át sem ünnepeljük, hanem megemlékezni róluk, mert ugyanazt a munkát végezték, mint Hunyadi Nándorfehérváron (neked Beográd és "júgóba" van). Április 4-et is megünnepli a fajtád, pedig szabadság helyett gulágot és 44 év kommunizmust és diktatúrát hozott.”
 • 40. lidocain 2010. február 15. 12:23
  „ez demokrácia? nanemár! demokrácia persze ha azt mondod amit az emesz(em)pé gondol vagy hallani akar. de merthogy ez igy van ez inkább diktatúra.”
59 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvénytelenül zárult a pátyi népszavazás

Érvénytelen lett a Pátyon létesítendő golfpálya-beruházásról tartott helyi népszavazás, miután a… Tovább olvasom