Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 13°C Még több cikk.

Csíki puliszkagaluska

Hozzávalók:

15 dekagramm kukoricadara, liszt és búzadara, 10 dekagramm vaj, 15 dekagramm darált mák, 10 dekagramm porcukor, 3 evőkanál kristálycukor.

Elkészítés:

A kukoricadarát, lisztet és búzadarát összekeverjük, majd 8 deciliter forrásban lévő cukros vízben állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ezután a masszát olvasztott vajba mártogatott evőkanállal egy tűzálló tálba szaggatjuk, megöntözzük a maradék vajjal és a tetejét megszórjuk a porcukorral elkevert darált mákkal. Frissen tálaljuk.

Csapó Ernőné (Győr)

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agrárfórum a vidékért

Halásziban a Kereszténydemokrata Néppárt agrárfórumán hangzott el kedden: azért kell nemzeti kormány… Tovább olvasom