Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Csillag alakú ajtódísz 2.

Kattintson a képre >>

Méret: kb. 62 cm

Hozzávalók:

6 db 54 cm hosszú, kb. 1,5-2 cm-es átmérőjű faág; kb. 50 cm, 1,5 cm-es átmérőjű kenderzsinór; háncs; piros fonal és/vagy vékony zsinór; kb. átmérő 15x90 cm méretű kockás anyag; 40 cm átmérőjű kb. 0,5 cm-es piros zsinór; ragasztópisztoly; virágkötöző drót; fúrógép; 2 mm-es átmérőjű fúrófej; fenyőágak.

Kivitelezés:

Készítsünk három-három ágból két háromszöget: 1 cm-re az ágak végétől fúrjunk lyukat, két-két ágon fűzzünk át virágkötöző drótot, és a drót végét csavarjuk össze. Ragasztópisztollyal is ragasszuk össze az ágakat és hánccsal tekerjük át a sarkokat. A két háromszöget elforgatva fektessük egymásra és hánccsal kössük össze.

A kenderzsinórt tekerjük körbe fonallal, formáljunk belőle kört és a két végét fonallal kössük össze. Készítsünk a háncsból 11 cm hosszú bojtot: vágjunk le 22 cm hosszú szálakat, hajtsuk félbe és vékony zsinórral kössük össze. A masnihoz szabjunk az anyagból 13 cm széles és 90 cm hosszú csíkokat és stirceljük ki. Varrásszélesség: 0,5 cm, a masni kész szélessége: kb. 6 cm.

Dróttal erősítsük a kenderből készített kört az egyik ághoz, ekkor a kör illesztése felül van. Húzzunk át a bojton vastagabb zsinórt. Készítsünk masnit az anyagcsíkokból. Hánccsal kössük a masnit és a bojt zsinórját a csillagra: a masni elrejti a drótot és a köt összeillesztését. Fenyőágakból kössünk kis csokrot és dróttal erősítsük a csillaghoz.

Forrás: Karácsonyi Burda

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Decemberi letölthető sudoku!

Folytatódik Sárdi Tibornak, az "Ész Ász Top 100" játék győztesének új logikai játéka a sudoku.… Tovább olvasom