Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 11°C Még több cikk.

Csillagvárosban készül az űrturista

Folytatás az 1. oldalról.

Charles Simonyi azt írta, sajnálja, hogy részéről űrsétára nem kerülhet sor. Ehhez még több felkészülésre lenne szükség, ami további időt venne igénybe. Oroszországban tehát jól mennek a dolgok, a felkészülés során rendkívüli helyzet nem adódott.
Mint megtudtuk, a világűrbe magával viszi a Magyar Vöröskereszt által meghirdetett rajzpályázat győztes munkáit, amelyeket ott aláír, majd visszahozza a gyerekeknek. Néhány személyes tárgya között az útlevele is nála lesz, amelybe a nemzetközi űrállomáson pecsét kerül. Magával visz még két könyvet is, amiket az űrállomáson szeretne hagyni egy leendő könyvtár első köteteiként.
Egyházasfaluban aggódva várják

április 7-ét, a kilövés időpontját.
– Charles egészségi állapota lehetővé teszi, hogy felmehessen az űrbe – kommentálta az új fejleményt Eső János, a milliárdos űrturista egyik unokatestvére. – Úgy beszéltük meg, a földet érés után ismételten ellátogat hozzánk és élménybeszámolót tart a családnak. Lélekben vele vagyunk és szorítunk neki, hogy minden jól menjen.
Charles Simonyi űrutazási tervéről több alkalommal is beszámoltunk. Az elmúlt nyáron, amikor szülei szülőfalujában, Egyházasfaluban részt vett a Simonyi család találkozóján, interjút adott lapunknak. Akkor a Kisalföldnek elmondta, büszke arra, hogy Farkas Bertalan után ő lehet a következő magyar, aki űrutazást tehet. Reményei szerint tudományos kísérleteket is végezhet majd, de számára már az is megtiszteltetés, hogy kijut a világűrbe. Az informatikusprofesszor ugyanakkor hozzátette, tisztában van vele, hogy űrutazása a turizmus egy költséges formája, mégis boldog, mert valóra válthatja réges-régi álmát. A mintegy 4,5 milliárd forintba kerülő utazást kétezer órás kiképzés előzi meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Akár maradhatna is az iskola?

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom