Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Csodálatos Júlia (Being Julia)

A Csodálatos Júlia a szerelem, az ebből egyenesen következő bolondság, bosszú és felfordulás története, amely a harmincas évek londoni színházi világának kulisszái között játszódik. Hősnője, Julia Lambert, tehetséges és gyönyörű, a játék a mindene, még akkor is, amikor beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba...
rendező: Szabó István

író: William Somerset Maugham
forgatókönyvíró: Ronald Harwood
operatőr: Koltai Lajos
jelmeztervező: John Bloomfield
zene: Mychael Danna
látványtervező: Luciana Arrighi
vágó: Susan Shipton

szereplő(k):
Annette Bening (Julia Lambert)
Jeremy Irons (Michael Gosselyn)
Michael Gambon (Jimmy Langton)
Shaun Evans (Tom Fennel)
Miriam Margolyes (Dolly de Vries)
Catherine Charlton (Miss Phillips)
Bruce Greenwood (Lord Charles)

A film sztorija

A Csodálatos Júlia a szerelem, az ebből egyenesen következő bolondság, bosszú és felfordulás története, amely a harmincas évek londoni színházi világának kulisszái között játszódik. Hősnője, Julia Lambert, tehetséges és gyönyörű: London a lábai előtt hever. A játék Julia mindene, de annyira, hogy mindig szerepet játszik. Még akkor is, amikor beleszeret egy nála sokkal fiatalabb férfiba. Még akkor is, amikor ifjú szerelme egy korban hozzá illő, feltörekvő naivát választ inkább. És még akkor is, amikor a hűtlen fiatalember épp Juliánál keres protekciót új szerelme pályájának megsegítésére.

Szabó István nemzetközi karrierje újabb állomásán csupa világsztárral forgatta W. Somerset Maugham regényének új filmváltozatát, melyből 1962-ben Csodálatos vagy, Júlia! címmel Lili Palmer és Charles Boyer készített filmet. www.port.hu

Kritikák

Port.hu - efes

"A Júlia-történet másik érzékeny pontja magának a dívának a színészi
megformálása. Egyértelműen hatalmas feladat, ha sikerül, parádés jutalomjáték, nagy trüváj, ha nem, bukás. Annette Benning alakítása parádés jutalomjáték. Nagyívű, virtuóz, szertelen és szenvedélyes, érzéki és rideg, zseniális, tökéletes. Hitelesen játszik a filmbéli színpadon a harmincas években dívó szélesen gesztikuláló, mindent "nagyon" eljátszó stílusában, úgy viseli azokat a ruhákat, mintha egész életében ezt viselte volna, és emellett letisztult és visszafogott a Szabóra oly jellemző, a legkisebb érzelmi rezdüléseket is megmutató közelképeken. Annette Benning parádézásán kívül is tökéletes színészi alakításokat láthatunk a filmben, élen Jeremy Irons szikár és cinikus, pipás színigazgatójával."
A teljes cikk

mozinet.hu - Am

"A Csodálatos Júlia érett komédia, ahol a közönség a szereplőkel egyetemben csak ritkán fogja a vígságtól a térdét csapkodni. Ami nem is lenne probléma, egy hibája azonban van: a nevetés helyett semmilyen más feszültségkeltő elemet nem rejteget magában. Sehol egy pisztoly, sehol az élet szélére sodródás lehetősége. Júlia a filmben mindvégig megőrzi intellektuális felsőbbségből eredeztethető távolságtartását. Ugyan elcsábul az amerikaitól, és amikor arcra esik, megviseli a dolog, de nem annyira, hogy ezt pikk-pakk egy üdüléssel helyre ne tudná tenni. Senki sem feledkezik bele annyira érzelmeibe, hogy az élet bár egy pillanatra kizökkent kerékvágásából, az apró döccenő után ne tudna újra a régi vágányon haladni."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Haragosi

Tovább olvasom