Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 2°C Még több cikk.

csodálatos tett

Talán sokan nem tudják, öt esztendeje Károlyi Andrea olyan súlyos sérülést szenvedett, amelynek hatása máig nem múlt el. A kosaras készséggel mesélte el a történetet, amelynek fényében nyugodtan kijelenthetjük: egy ilyen sérülés után a csúcsra, azaz Az év játékosa címig eljutni szinte emberfeletti, csodálatos sportemberi teljesítmény. „A napra is pontosan emlékszem, 2001. január tizenegyedikén játszottunk Pécsett a

Bourges-zsal és a játék hevében igen keményen összefejeltem az ellenfél

Moussard nevű játékosával. Rá nem egészen két hétre egy reggel arra ébredtem, hogy jóval kisebb szögben »működik« a periferikus látásom, mint korábban. Kivizsgálások után vagy másfél hónapot hagytam ki, majd márciusban visszatértem. Aztán azon a nyáron, júliusban Németországban, Düsseldorfban egy specialista vizsgált meg, és azt kérdezte, mikor szeretnék újra edzésbe állni, novemberben vagy decemberben. Amikor azt feleltem, hogy március óta edzésben vagyok és játszom, nagyon meglepődött, s azt mondta, életveszélyes dolog volt...”

A kitűnő kosaras azóta is együtt játszik ezzel a sérüléssel, azt mondja: többet mozgatja a fejét, így tudja ezt a hátrányt kiküszöbölni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móricz István

A nagy hagyományokkal rendelkező teremlabdarúgó-torna, a Kék Mókus-kupa döntőjét december 29-én az… Tovább olvasom