Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Csődveszély a fémpiacon

A mostani formájában számos kis- és középvállalatot lehetetlenítene el a fémlopások visszaszorítását célzó törvénytervezet.
A 15 napos tárolási kötelezettséggel éves szinten milliárdos veszteséget okoznának az érintett cégeknek, ráadásul ezzel nem is csökkentenék a fémlopások számát - állítja négy szakmai szervezet, amelyek egyetértenek azzal, hogy szabályozni kell ezt a területet, de szerintük másképp. Úgy vélik, hogy háromnapos tárolási kötelezettség is elég lenne, és arra is csak a magánszemélyektől származó hulladék esetén lenne szükség. Szerintük hasznos lenne egy elektronikus nyilvántartási rendszer kiépítése, valamint szeretnék még, ha a fémátvevők megnézhetnék ügyfeleik személyi okmányait, és rögzíthetnék az adatokat - derül ki a Hulladékhasznosítók Országos Egyesülete, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a Magyar Fémhulladék Forgalmazók és Feldolgozók Szövetsége valamint a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közös állásfoglalásából, amelyből a Világgazdaság közöl részleteket.

Olvasóink írták

  • 2. zoltanz 2008. november 20. 16:57
    „Ezek teljesen megzakkantak. Ennél már az is jobb lenne, ha gondolkodásgátlót szednének, mert akkor biztos, hogy kárt nem csinálnának. Személyi okmányok vizsgálata... szétröhögöm a gyomorizmomat. Egy ilyen hulladékvas-telepen 30 napon keresztül csak taposó-aknamezővel lehetne védekezni a tolvajok ellen.”
  • 1. KolompárRómeó 2008. november 19. 09:18
    „Ejnye, adocsalo Veres elFtars szent keze maga fele fordul? Nem igy ismerem ezt a joembert!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiók mélyén a Demokrácia-csomag

Egyelőre a kormányfő fiókjában pihen, és várhatóan a választások előtt nem is kerül már napirendre… Tovább olvasom