Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Csókahegy-kilátó

A Ravazd öregfalut félig körülvevő, erdővel borított dombság legmagasabb pontján áll Kámfor Gábor kilátója, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a községre és a szomszédos Pannonhalmára.

A kilátó két úton közelíthető meg a régi országút, illetve a templom irányából. Az Országút irányából jövőknek a kényelmesebben terepviszonyok miatt, ajánlott egy kis kitérő, az Országút balatoni végén lévő Béla kúthoz, amely ősrégi forrás a legenda szerint Béla király fakasztotta botjával, a pannonhalmi apátságból jövet megpihenendő.

A templom irányából egy környékbeli szóhasználattal "szurdik"-nak, vagy "horog"-nak nevezett vízmosáson keresztül nyílik izgalmakkal teli megközelítési lehetőség a kilátóhoz. Erre csúszik a környék kiváló Otelló bora és tán bográcsban is rittyent hozzá valamit a hely gazdája. De szalonnasütésre is van lehetőség.

Mellékesen megjegyezve a fesztivál helyszínéül szolgáló belső, öreg faluból indul Tényő és Sokorópátka felé egy régi, térképeken nem szereplő, ma is jó minőségű "hadi" út, amely nagyszerű kirándulási lehetőségeket rejt e Bakony nyúlvány, hatalmas erdőket kedvelőknek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktábla a roma áldozatokért

A magyarországi roma holokausztban érintett 570 település közül mindössze 8 helyen állítottak 1944… Tovább olvasom