Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Csökken a különbség a Fidesz és az MSZP között?

A biztos szavazók 49 (júliusban 52) százaléka támogatná a Fideszt, 21 százalékuk (júliusban 19) pedig az MSZP-re voksolna ha most vasárnap lennének a választások - derül ki a Nézőpont Intézetnek a Heti Válasz megbízásából készített augusztusi felméréséből.
Az MDF támogatottsága 3 százalék maradt, azonban az SZDSZ egy százalékot javítva 4 százalékon áll.

A népszerűségi lista első felében egyetlen kormánypártiként csupán Szili Katalin található. Az augusztus legnagyobb vesztese Demszky Gábor és Veres János. A pénzügyminiszter előző hónapbeli enyhe erősödése igazi zuhanásba váltott át; 12 százalékos népszerűség-csökkenése számottevő. Demszky esetében a népszerűség-csökkenést - amely eleve alacsony bázisról történt - nehéz nem összekapcsolni a budapesti közlekedés jelenlegi kaotikusságával. A főpolgármester népszerűsége a fővárosiak körében különösen alacsony: csupán 19 százalékos.

Ezt a listát továbbra is Kósa Lajos Debrecen fideszes polgármestere vezeti megelőzve Sólyom László köztársasági elnököt és Dávid Ibolyát az MDF elnökét. A 19 fős listán Orbán Viktor a hatodik, Gyurcsány Ferenc pedig a 17.

Olvasóink írták

 • 4. trainamn 2008. augusztus 27. 21:25
  „Elmarad a nagygyűlés !”
 • 3. anonym 2008. augusztus 27. 21:01
  „A külömbség a szavazófülkében fog eldölni.”
 • 2. trainamn 2008. augusztus 27. 20:41
  „FIGYELEM!!!
  KÉRLEK KÜLDD TOVÁBB ANNYI ISMERŐSNEK, AMENNYINEK LEHET!!!

  (a Delmagyar.hu nem hirdetőfelület, moderálva - a szerk.)”
 • 1. zweistein 2008. augusztus 27. 16:45
  „Aki ezt a felmérést ide kivonatolta, arra sem vette a fáradtságot, hogy magának az intézetnek a kommentárjait átnézze. Szényenteljes a címadás, mégha kérdőjelet is tett a végére. Az olvasók tisztességes tájékoztatása érdekében közlöm a felmérés címmel összefüggésbe hozható részeit a felmérő intézet magyarázataival:
  (...)
  "Mint írták, a szocialista párt nyár eleji erősödése csak átmeneti volt, az utóbbi két hónapban nem tudtak javítani pozíciójukon.
  A Marketing Centrum januári és augusztusi felmérései alapján készült közvélemény-kutatása szerint az őszi politikai szezonnyitány kezdetén gyakorlatilag ugyanúgy állnak a pártok, mint ahogy az év elején is álltak, bár az SZDSZ kiválása a kormánykoalícióból kissé megbolygatta a pártok támogatottságát.
  A pártválasztók körében 55 százalék a Fidesz támogatottsága, "és ez akár kétharmadnál nagyobb mandátumtöbbséghez is elég lehetne, ha az MSZP jelenleg 29 százalékra becsülhető támogatottsága a valódi választáson is jóval 33 százalék alatt marad" - írta a kutatás eredményéről a cég." (...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány 300 milliárdos adócsökkentést tervez

Összesen 300 milliárd forintos adócsökkentést tervez jövőre a miniszterelnök. Ezt Gyurcsány Ferenc… Tovább olvasom