Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Csökkent a kereslet a letelepedési kötvény iránt márciusban

2013-ban a program nagyjából harmincmilliárd forinttal járult hozzá a költségvetés finanszírozásához, ezt tavaly több mint 120 milliárdos bevétel követte.

Csökkent a kereslet a letelepedési kötvény iránt márciusban - írta a Magyar Nemzet és a Napi Gazdaság.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, hogy az Államadósság-kezelő Központ adatai szerint márciusban csak harmincegy külföldi vásárolt a letelepedési államkötvényből, amelyből az elmúlt bő másfél évben 2387 kelt el.

Az ÁKK a Napi Gazdaság érdeklődésére közölte: januárban és februárban egyaránt 16,7 millió euró, vagyis nagyjából ötmilliárd forint bevétel folyt be ilyen keretek között, márciusban viszont csak 7,7 millió euró, átszámolva 2,3 milliárd forint érkezett a költségvetéshez.

Két évvel ezelőtt, 2013-ban a program nagyjából harmincmilliárd forinttal járult hozzá a költségvetés finanszírozásához, ezt tavaly több mint 120 milliárdos bevétel követte.

A külföldieknek szánt kötvény első negyedéves számait az ÁKK-nál úgy értékelték: a folyamatok kedvezőek, s nagy a valószínűsége annak, hogy az idén több fogy majd a letelepedési kötvényből, mint amennyivel a kormányzat előzetesen számolt. Megjegyezték, hogy az első két hónap nagyobb értékesítésében minden bizonnyal komoly szerep jutott az előző évről áthúzódó ügyleteknek: ezekben az esetekben ugyanis még 250 ezer euró összegű kötvényvásárlásokról volt szó.

Az idén beadott igényeknél ugyanakkor már háromszázezer euró értékben kell a speciális, legalább ötéves futamidejű kötvényt beszerezni. Az ÁKK-nál úgy vélik, az új papírokért az év második felében indulhat vásárlói roham.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre kevesebb a munkaügyi per

2014-ben 3800 munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos eljárás volt, szemben a 2012-ben… Tovább olvasom